Un om, 19 km înot, 480 km alergare şi 570 km pedalare, în sprijinul copiilor bolnavi de cancer. Cum puteţi să îi ajutaţi şi voi

Un om, 19 km înot, 480 km alergare şi 570 km pedalare, în sprijinul copiilor bolnavi de cancer. Cum puteţi să îi ajutaţi şi voi
Vlad Pop, cunoscut şi drept Clovnul Felix, se pregăteşte să alerge în 21 de competiţii de maraton, triathlon şi Iron Man în acest an, pentru ca prin puterea propriului său exemplu să îi îndemne şi pe alţii să ajute copiii bolnavi de cancer să beneficieze de o tabără gratuită.

Toate acţiunile sale vin în sprijinul MagiCAMP, o iniţiativă ce încearcă să le dea înapoi micuţilor suferinzi din ceea ce le-a fost luat odată cu diagnosticul pus de doctori. Mai precis, copiii vor avea parte de zile pline de jocuri, astfel încât să uite, măcar pentru o scurtă perioadă de timp, de necruţătoarea boală împotriva căreia sunt nevoiţi să lupte încă de la o vârstă atât de fragedă. 

Pentru ca aceştia să se poată bucura de activităţile plănuite împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați şi entertaineri de top organizatorii MagiCAMP trebuie să strângă sume impresionante de bani.

Conform estimărilor ar fi nevoie de circa 50.000 de euro, dintre care 5.000 de euro pentru cazare, 16.000 pentru mâncare, 6.000 pentru transport, 6.000 pentru personalul calificat, 9.000 pentru consumabile atelieri şi aproximativ 8.000 pentru alte cheltuieli. Momentan au fost strânşi 8.955 lei de la prieteni, alături de alţi 44.000 lei de la companii, însă până la atingerea sumei necesare este încă cale lungă.

La acest capitol intervine şi Vlad Pop, care îşi doreşte ca prin participarea la cele 21 de competiţii, ce vor însuma în jur de 19 km de înot, 570 km de pedalat şi 480 km de alergare, să contribuie la campania de strângere a fondurilor necesare acoperirii costurilor taberei.

"În 2016 alerg 42 de kilometri la maratoanele şi triathloanele din România pentru MagiCAMP, tabara plină de magie, aventură şi poveste pentru copiii bolnavi de cancer. Împreună putem ajuta şi îndeplini visul fiecărui copil de a participa gratuit în tabără. Consider că, dacă sunt sănătos, am un job, o familie, o afacere şi multe alte binecuvântări, am şi responsabilitatea de a da înapoi comunităţii şi de a ajuta la educaţia şi viitorul copiilor. Tu pentru ce alergi?", a declarat el.

Prin forţa propriului exemplu, Vlad Pop îşi doreşte să motiveze şi alte persoane să ajute la la strângerea de fonduri pentru a acoperi costurile necesare taberei, cei care îşi doresc să se implice având posibilitatea să facă donaţii accesând următorul link: 

http://magicamp.galantom.ro/donations/add?id_fundraising_page=2002

Primul său stop a fost în 20 martie, la Vlădeasa X-Trail, competiţie la care s-a clasat pe locul 21 din 124, urmând ca în 10 aprilie să alerge 42 de kilometri la Maratonul Internaţional de la Cluj-Napoca.

Programul său este extrem de încărcat, din mai până în septembrie plănuind să participe la cel puţin trei competiţii pe lună. Astfel, în 23 aprilie va concura la Maratonul Braşov, în 7 mai la Ecomaraton, în 21 mai la Triathlonul Pegas Buftea, în 28 mai la Triathlonul Mogoşoaia, în 4 iunie la competiţia Fără Astfalt de la malul mării, în 11 iunie la Triathlonul Olimp, în 19 iunie la Triathlonul Braşov, iar în 25 iunie la X-man Oradea. 

În 9 iulie va participa la Triathlonul Sf. Ana, în 15 iulie la Maratonul 7500, în 31 iulie la Triathlonul Tarniţa, în 6 august la Transfier, în 13 august la Triathlonul Via Maria Terezia Triathlon, în 20 august la competiţia 2x2 de la Bâlea Lac, în 28 august la Triathlonul Tulcea, în 3 septembrie la Triathlonul Haramszek Covasna, în 11 septembrie la Triathlonul Mamaia, în 25 septembrie la Maratonul Timişoara şi în 8 octombrie la Maratonul Bucureşti. 

Comenteaza