Concurs de viteză între un BMW şi un avion MiG 21 LanceR. Vezi cine a câştigat - VIDEO

Concurs de viteză între un BMW şi un avion MiG 21 LanceR. Vezi cine a câştigat - VIDEO
Un autoturism BMW X6M s-a luat la întrecere cu un avion de luptă MiG 21 LanceR. Concursul a avut loc sâmbătă, la mitingul aerian desfăşurat cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

Concursul dintre autoturismul BMW X6M, modelul de top al gamei SUV de la producătorul german, care dezvoltă 900 de capi putere şi atuinge 100 km/h în 3 secunde, şi avionul MiG 21 LanceR s-a desfăşurat sâmbătă, pe pista Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Duelul a fost câştigat de aeronava MiG 21 LanceR, care a zburat deasupra maşinii şi a întrecut-o.

Organizatorii au declarat că maşina BMW este unicat în România, a fost modificată special pentru curse şi atinge o sută de kilometri pe oră în 3 secunde."Acest autoturism are 900 de cai putere şi costă sute de mii de euro", au spus sursele citate.

Comandantul Bazei 7 Aeriană Câmpia Turzii, Marius Ouatu, a declarat că programul Zilei Porţilor Deschise a inclus zboruri cu aeromodele, zboruri de prezentare şi demonstrative ale Forţelor Aeriene Române cu avioane MiG 21 LanceR, IAR 330, IAR 99 Şoim, IAR 316B, C-27J Spartan, dar şi ale Gărzii Naţionale Aeriene din California cu avioane F-15, care participă în această perioadă la exerciţiul comun Dacian Eagle.

De asemenea, au avut loc demonstraţii de acrobaţie aeriană ale unor aerocluburi, salturi cu paraşuta, un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace aparţinând Forţele Aeriene şi Forţele Terestre Române.

În cadrul manifestării, la care au asistat peste 5.000 de persoane, a fost deschisă şi o expoziţie statică, cu aeronave militare şi civile şi tehnică militară.

Urmăriţi mai jos două videoclipuri cu întrecerea dintre BMW X6M şi avionul MiG 21 LanceR

În videoclipul următor, cursa dintre Mig 21 şi BMW o găsiţi la minutul 09:45:

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza