Plopul canadian de la stadion a fost tăiat

Plopul canadian de la stadion a fost tăiat
Bătrânul copac ce străjuia intrarea fostului stadion "Ion Moina", martor al victoriilor şi insucceselor Universităţii Cluj, a fost transformat sâmbătă în adăpost de ploaie pentru muncitorii noii arene. Plopul canadian de pe Aleea Stadion a fost tăiat în dimineaţa de sâmbătă de către constructorii noii arene.
In momentul tăierii s-a constatat că interiorul acestuia era complet putrezit, permiţând intrarea în interiorul său a nu mai puţin de cinci oameni.

Muncitorii spun că starea în care se afla interiorul plopului - acesta era putrezit - reprezenta un pericol atât pentrun muncitorii din zonă, cât şi pentru trecători, copii şi părinţii din parcul de joacă din apropiere. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat de mai multe ori că, dacă va fi cazul, plopul nu va sta în calea construcţiei stadionului

Operaţiunea de îndepărtare a copacului ce urma să fie declarat monument al naturii a început încă de acum două săptămâni, când constructorii noului stadion au început să taie ramurile plopului ce avea o vârstă de aproape 150 de ani. Arborele stătea în calea construirii acoperişului tribunei a II –a a stadionului, aflat în construcţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat că nimeni nu doreşte să taie plopul canadian, însă, dacă lucrările la stadion nu vor putea merge mai departe din cauza poziţionării arborelui, îşi va asuma răspunderea şi va dispune tăierea lui. Tişe afirma că “dacă lucrările la stadion nu pot merge mai departe din cauza coroanei plopului acesta foarte vechi, atunci soluţia care se impune trebuie să fie una echilibrată şi raţională”.

“Il tăiem, iar în schimbul acestuia, plantăm 30 sau 50 de copaci. în proiectul meu din sertar nu apare că se va tăia nici un copac. Nu putea prevedea că rădăcinile a zece copaci vor fi afectate şi exista pericolul ca aceştia să cadă peste constructori sau pe oameni”, a afirmat preşedintele administraţiei judeţene. Sâmbătă, la tăierea plopului canadian secular, s-a constatat că în interior acesta era gol, fiind putrezit.
Comenteaza