„Justiție și manipulare", cu judecătorul care tocmai a refuzat să fie ministru

„Justiție și manipulare
Președintele Uniunii Judecătorilor din România, judecătorul Dana Gîrbovan, va conferenția miercuri despre „Justiție și manipulare" în clădirea NTT Data.

Amfiteatrul clădirii NTT Data Tower (str. Constanța nr. 19-21, parter) va găzdui miercuri o dezbatere a cărei invitată este Dana Gîrbovan, judecător, preşedintele Uniunii Judecătorilor din România, cea care tocmai a refuzat să fie ministru al Justiţiei în Cabinetul Grindeanu.

„Justiție şi manipulare sunt doi termeni ce ar trebui să fie antinomici. Prin definiţie, când ne referim la justiţie, ne gândim la dreptate, la adevăr. Poate fi, de aceea, folosită justiţia în manipulare? A devenit justiţia armă în lupta politică? Cum reuşim să detectăm manipularea într-un spaţiu tot mai antagonizat, în care pretinşi experţi în drept din presă îşi dau cu opinia despre chestiuni ce ţin de justiţie?

Care sunt reperele la care trebuie să ne raportăm pentru a discerne în valul de mesaje zilnice ce privesc justiţia? Sunt întrebări pe care vi le propun că temă pentru dezbatere deschisă, sine ira et studio - fără patimă şi ura -, cu titlul "Justiţie şi Manipulare" organizată de Fundaţiei Armonia din Cluj", a spus judecătoarea clujeană.

Dezbaterea care o are ca invitată pe Dana Gîrbovan deschide sezonul 2017 al Berăriei Culturale şi este organizată de Fundaţia Armonia. Intrarea este gratuită.

Comenteaza