Familie de sirieni dispărută de la un campionat de șah din România. Poliția a intrat pe fir

Familie de sirieni dispărută de la un campionat de șah din România. Poliția a intrat pe fir
Cinci membri ai unei familiei de sirieni veniţi la Iaşi pentru a participa la Campionatul Mondial Şcolar de Şah au dispărut în timpul competiției. Polițiștii ieşeni spun că aceștia au fost văzuți pe aeroport.

Mai multe surse au declarat corespondentului MEDIAFAX că familia de sirieni venită la Iaşi la Campionatul Mondial Şcolar de Şah de la Iaşi s-ar afla în Viena.

Poliţiştii ieşeni au confirmat că cei cinci membri ai familiei de sirieni au fost văzuţi joi pe Aeroportul din Iaşi când îşi cumpărau bilete cu destinaţia Viena.

"Familia respectivă are viză Schengen. Era vorba de doi adulţi şi trei copii, trei jucători cu coeficienţi destul de buni, care au jucat cinci runde, iar ieri (joi - n.r.), la a şasea rundă, s-a constatat că nu au mai venit. Am sunat la hotel şi am discutat cu autorităţile abilitate în acest domeniu. Încă o dată, sunt în viza legală până pe 30 aprilie", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban.

Întrebat ce ştie despre această familie, Iacoban a răspuns: "Este problema Federaţiei Mondiale, în interiorul Federaţiei, cum vor fi sancţionaţi, pentru că au părăsit o competiţie la mijlocul desfăşurării ei şi este vorba despre o competiţie mondială. La hotel au lăsat o valiză goală".

Organizatorii Campionatului Mondial de Şah au alertat, joi, autorităţile, după ce trei copii din Siria nu s-au prezentat la o rundă din concurs. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au aflat că cei trei copii, alături de părinţii lor, au renunţat la cazarea de la hotel şi au plecat.

Poliţiştii au verificat la hotelul la care erau cazaţi cei trei copii, alături de doi adulţi, iar potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iaşi aceştia renunţaseră la cazare încă de joi dimineaţa.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Iaşi, cele cinci persoane, doi adulţi şi trei minori, au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani şi au drept de şedere în România până pe 30 aprilie, când se termină Campionatul Mondial de Şah Şcolar.

Competiţia a reunit la Iaşi peste 600 de copii din 46 de ţări.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...