Doi ciobani au fost atacați de un urs

Doi ciobani au fost atacați de un urs
Doi ciobani au fost internați, sâmbătă, după ce au fost atacați și mușcați de un urs la marginea unei păduri.

Unul dintre ei se află în operație pentru reconstrucția organelor genitale. Incidentul s-a petrecut în județul Harghita.

Medicul Adrian Dobrică, specialist în chirurgie toracică, a declarat că cei doi ciobani prezintă multiple leziuni.

"Este vorba de doi ciobani, unul de 53 de ani şi altul de 43 de ani, care lucrează la o stână în comuna Mădăraş, lângă Miercurea Ciuc, şi care în cursul dimineţii s-au întâlnit cu un urs la marginea pădurii. Unul dintre ei a suferit mai multe plăgi muşcate la nivelul scalpului, la nivelul organelor genitale, la nivelul coapsei şi şoldului drept şi la nivelul antebraţului drept.

Celălalt de 43 de ani a suferit mai mule plăgi muşcate la nivelul membrului superior drept, cu fracturarea oaselor de la degete. Unul este internat la chirurgie şi este în prezent în sala de operaţie pentru reconstrucţie de organe genitale. Acolo este o echipă mixtă cu urologia. Celălalt este internat la ortopedie şi urmează să fie operat", a spus medicul de gardă, Adrian Dobrică.

Potrivit sursei citate, viaţa ciobanilor nu este pusă în pericol, dar ambii necesită mai multe operaţii reconstructive. Ciobanii s-au aflat cu oile la păscut şi au scăpat de urs după ce câinii au sărit în apărarea lor.

De la începutul anului, în judeţul Harghita, şapte persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi.

Comenteaza