Contestatarii proiectului Roșia Montană ies în stradă la Cluj

Contestatarii proiectului Roșia Montană ies în stradă la Cluj
Campania Salvaţi Roşia Montană anunţă proteste pentru vineri şi cere premierului Mihai Tudose să nu ajungă la un compromis cu compania Gabriel Resources.

Membrii organizației Alburnus Maior vor ieşi în stradă, vineri, alături de susţinători ai proiectului de conservare a zonei Roşia Montană la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi în alte oraşe şi îi solicită premierului să nu ajungă la un compromis cu Gabriel Resources, după ce Tudose a susţinut că se va încerca retragerea candidaturii Roşiei Montane pentru includerea pe lista UNESCO.

"Declaraţia premierului Tudose confirmă faptul că se va încerca retragerea nominzalizării Roşiei Montane pentru lista UNESCO. Acesta ar fi un pas absolut necesar pentru stingerea litigiului cu Gabriel Resources", adaugă reprezentanţii organizației, citați de News.ro.

Premierul a declarat că nu crede că statul român va pierde în procesul cu Gabriel Resources, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde dolari pentru nedemararea proiectului exploatării aurifere. 

El a acuzat guvernul Cioloş că în ultimele zile de mandat a înaintat actele necesare către UNESCO pentru a declara toată zona ca arie protejată natural, motiv pentru care nu se vor mai putea face exploatări de zăcăminte în cazul în care UNESCO va finaliza procedura.

Comenteaza