Percheziții la Universitatea Tehnică. Un profesor, acuzat de luare de mită

Percheziții la Universitatea Tehnică. Un profesor, acuzat de luare de mită
Biroul unui profesor din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost percheziționat, sâmbătă, în urma organizării unei acțiuni de flagrant delict în timpul căreia acesta a primit 450 de euro, cu titlu de mită, de la mai mulți studenți.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, o altă percheziție a fost efectuată și la domiciliul profesorului.

Ioan Ardelean (foto), profesor universitar la departamentul de mecatronică și dinamica mașinilor a Facultății de Mecanică a UTCN, ar fi primit câte 50 de euro de la nouă studenți pentru a-i trece examenele din sesiunea de restanțe, fiind prins de către procurori chiar în timpul testelor.

El le-ar fi spus studenților, încă din vară, că dacă nu dau mită, nu vor trece examenele; ulterior a fost filmat în timp ce lua mita, iar studenții vor fi chemați la audieri, confom Antena 3.

Conducerea instituției a precizat că Ardelean era pensionar de anul trecut, fiind cadru asociat al UTCN și plătit cu ora, subliniind că, dacă acuzațiile se confirmă, vor fi luate măsuri drastice. Rectorul Vasile Țopa a declarat că, după ce instituția va primi informaţii oficiale, va lua măsurile legale.

Comenteaza