Ministrul Apărării: Categoric vom face angajări

Ministrul Apărării: Categoric vom face angajări
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat marți că se vor face angajări în Armata română în domenii de specialitate, arătând că "au ieșit foarte mulți oameni la pensie, au ieșit ofițeri, mulți din zona de comandă".

"Vom discuta cu premierul, am pregătit un material pentru a se ști exact radiografia armatei române, urmând să stabilim pașii pe care îi vom face. Categoric vom face angajări, au ieșit foarte mulți oameni la pensie, au ieșit ofițeri, mulți din zona de comandă. Trebuie să înțelegem că sunt arme unde nu poți forma de azi pe mâine. Discutam cu colegii de la Forțele Aeriene că ai nevoie de 5 până la 6 ani să pregătești un pilot bun, la fel și pentru un inginer bun care să meargă în zona aceasta. La fel, la Forțele Navale, poate la Forțele Terestre mai stăm cum mai stăm, dar în zonele acestea speciale nu poți să aduci omul preluat de pe stradă, să îl faci militar și să îl aduci acolo. Propunerea este eșalonarea pe un program bine stabilit pentru încadrarea în Armata română. E o nevoie stringentă de oameni la acest nivel", a spus Fifor, la Europa FM.

Ministrul a afirmat că dorește o Armată a României solidă, "în care militarii în primul rând să creadă și după aceea cetățenii".

"Când ai jurat credință țării și te-ai înrolat sub drapel, în momentul acela trebuie să mai și crezi.(...) Cunosc un militar al Armatei române, rănit în Afganistan, care și-a pierdut un picior, care a câștigat o medalie la Jocurile Invictus, alergând cu proteză, și militarul acela mi-a cerut un singur lucru - modificați legea să mă pot întoarce în teatrul de operații. Acesta este militarul român (...). Armata română înseamnă și servirea sub drapel.(...) Ne dorim o Armată a României solidă, în care militarii în primul rând să creadă și după aceea cetățenii", a adăugat Mihai Fifor.

El a spus că se gândește și la reformarea învățământului medical militar, a învățământului militar în ansamblul său și a făcut apel pentru o mai bună promovare a Armatei României.

"A vorbit cineva tinerilor din România despre faptul că Armata este în momentul de față singura instituție care oferă un plan de carieră predictibil, stabil. (...)Eu sunt un om pragmatic, nu mă preocup doar de înzestrare, asta e partea vizibilă, mă preocupă și norma de încadrare, numărul de personal. Niciodată nu o să mai fiu de acord, dacă voi mai fi ministrul Apărării, cu modul în care funcționează Colegiul Național de Apărare. Înainte de a fi ministru sunt dascăl, nu pot să cred că o formă academică de învățământ poate fi pervertită la nivelul la care uneori s-a ajuns.(...) Colegiul Național de Apărare este o formă de pregătire post universitară care are mai multe module și care din păcate a avut momente în care poate și-a uitat rolul (..) Nu mă interesează ca cineva să aibă în CV că a absolvit acest colegiu. (...) Avem absolvenți care încep să aibă alt profil de militar român, sunt școliți în SUA, Franța, Marea Britanie, nu spun că cei școliți în România nu sunt în regulă, sunt în regulă, dar hai să încercăm să armonizăm totul și înzestrare și număr de militar și pregătirea militarilor", a mai spus ministrul Apărării.

 

Etichete
Comenteaza