Cetăţenii Republicii Moldova înclină mai mult spre Rusia decât spre România

Cetăţenii Republicii Moldova înclină mai mult spre Rusia decât spre România
Numărul cetăţenilor moldoveni care se pronunţă în favoarea unirii cu Rusia este cu aproximativ 11% mai mare decât al celor care doresc unirea cu România, potrivit unui sondaj de opinie publicat de Institutul de Politici Publice din Republica Moldova, relatează site-ul agenţiei Tass.

Potrivit sondajului, 33% dintre cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru integrarea în Federaţia Rusă, în timp ce 21,8% ar susţine unificarea cu România.

În plus, sondajul arată că 56,2% dintre respondenţi sunt împotriva unirii cu România, în timp ce 40% nu doresc unirea cu Rusia.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, majoritatea voturilor ar merge către Partidul Socialiştilor, care îl sprijină pe preşedintele Igor Dodon, un militant pentru legături mai strânse cu Rusia.

Partidul Democrat, care conduce coaliţia proeuropeană de guvernare, ar avea susţinerea a doar 2,8% dintre cetăţenii moldoveni chestionaţi. În schimb, preşedintele Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere dintre politicienii ţării.

Sondajul de opinie la nivel naţional a fost întocmit pe un eşantion de 1.113 persoane, între 18 noiembrie şi 5 decembrie. Marja de eroare nu depăşeşte 2,9%.

 

Comenteaza