Clujenii au ieșit din nou în stradă: ”Toți pentru Justiţie și Fiscalitate Coerentă” FOTO - VIDEO

Clujenii au ieșit din nou în stradă: ”Toți pentru Justiţie și Fiscalitate Coerentă” FOTO - VIDEO
Deși mai puțini numeroși ca altădată, clujenii au ieșit duminică seara să protesteze din nou față de modificările aduse Legilor justiției. De această data, evenimentul a fost îndreptat și împotriva legilor fiscale adoptate recent.

La ora 19.00, la Monumentul Memorandiștilor, protestau circa două sute de persoane.

Pe lista revendicărilor anunțate de iniţiatorii protestului se află retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală, demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi modificarea legilor fiscale adoptate și demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege și legilor menționate anterior.

„Vrem ca justiția să rămînă independentă, vrem demnitate, transparență și competență din partea persoanelor cu funcții publice!", declară organizatorii protestului de la Cluj, grupările Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj.

"Sa nu lasati pe nimeni sa spuna ca protestele voastre nu au sens", e mesajul de la Bruxelles, trimis de "verzii" din Parlamentul European, și citit în centrul Clujului.

Se scandează: "Justitie, nu corupție", "DNA să vină să vă ia", "PSD, la mulți ani cu executare". Protestatarii nu i-au uitat nici pe cei de la ALDE sau pe cei din Parlament.

Organizatorii au anunțat un nou protest vineri, 16 februarie, la ora 20.00, la care vor participa și persoane venite de la Sibiu. De asemenea, sâmbătă, 17 februarie, la ora 12, va fi organizat un flash mob în tăcere în fața sediului PSD Cluj.

 

 

Comenteaza