Noi descinderi în cazul Lucan: DIICOT, la sediul unor firme de medicamente

Noi descinderi în cazul Lucan: DIICOT, la sediul unor firme de medicamente
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au ridică, miercuri, documente de la sediul mai multor firme de medicamente, în dosar fiind vizat şi medicul Mihai Lucan. Potrivit unor surse judiciare, a fost declanşată cercetarea in rem pentru infracţiunile de luare şi dare de mită.

Procurorii au ridicat documente de la mai multe firme de medicamente din capitală, vizat în această anchetă fiind şi medicul clujean Mihai Lucan. Ancheta a fost declanşată pentru fapte, existând bănuieli de luare şi dare de mită.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mihai Lucan, fost medic şef secţie al Secţiei Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca.

"ANI a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de cãtre Lucan Mihai, fost medic şef secţie - Secţia Clinicã Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, şi fost membru în Consiliul de Administraţie al ICUTR", se arată într-un comunicat de presă al ANI, remis Mediafax.

Inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 26 iunie 2012 - 30 decembrie 2016, Lukmed Cluj, societate la care Mihai Lucan împreună cu soţia sunt asociaţi, iar fiul său e administrator, a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu ICUTR. Au fost semnate şi alte patru acte adiţionale pentru prelungirea duratei contractului. Medicul a fost informat despre verificările dispuse de ANI, depunând la dosar un punct de vedere.

Comenteaza