Preşedintele Senatului: "Nu avem o dezbatere reală; sistemul de adoptare a legilor e total ineficient"

Preşedintele Senatului:
Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu (USR), susţine că este cel mai activ senator, el înregistrând 410 întrebări, interpelări şi declaraţii politice cu care s-a clasat pe primul loc în Camera superioară a Parlamentului.

Mihai Goţiu a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2017, că, de multe ori, majoritatea parlamentară preferă să treacă proiecte "pe repede înainte", iar în aceste condiţii activitatea opoziţiei este mai consistentă.

"Am prezentat o analiză comparativă cu media colegilor din Senat, din toate partidele. Sunt primul senator, cu 410 activităţi în plen - întrebări, interpelări şi declaraţii politice, la o medie de 55. În Senat nu avem, totuşi, o dezbatere reală. De multe ori majoritatea parlamentară preferă să treacă pe repede înainte, de multe ori prin diferite stratageme, prin adoptare tacită, anumite proiecte de legi, şi atunci e normal ca activitatea opoziţiei să fie mai consistentă decât activitatea majorităţii parlamentare", a spus Goţiu.

Potrivit raportului de activitate, senatorul USR a subliniat că, în ceea ce priveşte întrebările, media Senatului a fost de 7, iar el a adresat 33, la interpelări simple media a fost de 4, iar el a formulat 23. La interpelările adresate primului-ministru, media Senatului a fost de 1, senatorul USR având 11, acesta înregistrând 305 luări de cuvânt, la o medie de 6 în Senatul României.

Mihai Goţiu a afirmat că are câteva restanţe la proiectele legislative în condiţiile în care în primul an de mandat a învăţat procedurile palamentare.

"Nu mi-au ieşit încă proiectele de legi pe care le gândeam înainte de a intra în Parlament şi, fără a fi neapărat nişte scuze, sunt realităţi, am avut nevoie de o perioadă de acomodare, de înţelegere a modului în care funcţionează Parlamentul, de dobândire a unor tehnici legislative, pentru că există o anumită tehnică pe care trebuie să o înveţi legat de modul în care se motivează şi apoi se redactează proiectele de legi. Şi apoi e nevoie de o perioadă de documentare şi de aprofundare a unor asemenea proiecte. Din acest punct de vedere sunt restanţier", a menţionat vicepreşedintele Senatului.

În topul activităţii parlamentare, Mihai Goţiu este urmat de Carmen Hărău (PNL) şi Şerban Nicolae (PSD).

 

Etichete
Comenteaza