Vivaldi, “live” în Piaţa Unirii

Vivaldi, “live” în Piaţa Unirii
Clujenii se vor putea delecta în acest sfârşit de săptămână la un spectacol cu “Anotimpurile” lui Vivaldi, cântate de Filarmonica clujeană în centrul oraşului.
Cei cu chef de distracţie, cultură sau o combinaţie a celor două au ocazia să participe în acest weekend la evenimente diverse – de la petreceri tematice în cluburi la festivaluri folclorice.

Zilele Culturii Maghiare şi Festivalul Folcloric “Sfântul Ştefan” vor avea loc în acest weekend pentru a marca ridicarea localităţii la rangul de oraş, în 19 august 1316, şi Ziua Sfântului Ştefan, unul din patronii spirituali ai maghiarilor, în 20 august.

Programul detaliat al Zilelor Culturii Maghiare poate fi consultat în română la adresa www.magyarnapok.ro. Azi vor avea loc un concert de muzică clasică bisericească al Ansamblului “Vox Humana”, în Biserica Sfântul Mihail, de la ora 16:30, un concert de jazz al Hot Jazz Band, de la ora 20:00, în Piaţa Unirii, urmat la 21:30 de proiecţia operei “Istvan, a kiraly”, şi o petrecere retro la Cafe Bulgakov, de la ora 23:00.

Sâmbătă, la ora 7:00, demarează al optulea tur memorial Kos Karoly, cu un traseu de 50 de kilometri, de la Biserica cu Cocoş la Cetatea Corbilor din Stana. Duminică, la ora 17:00, clujenii se vor putea delecta la Concursul de Băut Bere de la Cafe Bulgakov, respectiv la spectacolul de închidere, cu “Anotimpurile” lui Vivaldi cântate de Filarmonica clujeană în Piaţa Unirii, la ora 20:00.

Festivalul Folcloric “Sfântul Ştefan” va avea loc în mai multe localităţi din judeţul Cluj. La Cluj-Napoca evenimentul se va desfăşura duminică, cu o paradă a portului popular, la ora 10:30, şi un spectacol folcloric în aer liber, de la ora 13:00, în Piaţa Unirii. Participă ansambluri din întreaga lume, între care Ziespol Piesni i Tanca Lodz (Polonia), Compania de Musica y Danza Mexico Vivo (Mexic), Gruppo Folk Sa Jara Truili (Italia), formaţii din Serbia, Croaţia, Ungaria, Grecia, Spania. Din Cluj vor lua parte Ansamblul Dor Transilvan şi formaţiile de dansuri Bogancs, Zurbolo şi Szarkalab.

Iubitorii muzicii electronice sunt aşteptaţi în clubul La Gazette azi, de la ora 20:00, la un eveniment special. “Deşi e multă agitaţie în jur, încercăm să ne păstrăm calmul cu un concert în aer liber vineri, cu continuarea evenimentului sub acoperiş”, notează succint organizatorii. În clubul After Eight va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, o petrecere cu premii în băutură, iar Club 30 Plus oferă, tot sâmbătă, băutură din partea casei petrecăreţilor care poartă cele mai haioase tricouri.

“Gloanţe la ziua mea”

Music Pub găzduieşte duminică un concert hardcore intitulat “Bullets At My Birthday Party! Part two” (“Gloanţe la ziua mea de naştere. Partea a doua”). Evenimentul include recitalurile trupelor Unrestrained (SUA, modern hardcore), The River Card (Anglia, hardcore), Coins As Portraits (Braşov, grindcore/jazz), Stuck In A Rut (Cluj-Napoca, hardcore punk) şi Mediocracy. Evenimentul are loc începând cu ora 20:00, iar preţul unui bilet este de 15 lei.


Comenteaza