Stamatian: Merkel a venit la Cluj ca să dea un semnal

Stamatian: Merkel a venit la Cluj ca să dea un semnal
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu a venit la Cluj doar pentru „gloria pe care o dă un titlu onorific”, ci şi ca să „dea un semnal ţărilor din Estul Europei că sunt momente grele pentru toată lumea, chiar şi pentru Germania”, crede prefectul Florin Stamatian.
Acesta a fost contactat de ziuadecj.ro împreună cu restul personalităţilor care au întâmpinat-o pe Angela Merkel la Cluj pentru a-şi spune părerea despre personalitatea acesteia. „Această atitudine s-a văzut şi în discurs, unde a vorbit despre o Europă unită. Dânsa îşi cântăreşte foarte bine aprecierile”, a spus Stamatian. Prefectul mai spune despre Merkel că este „un om care pare foarte aproape de realitate şi de clasa de mijloc”.

În replică, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" spune că Merkel a arătat în discursul de astăzi, dar şi în cărţile scrise până acum, că nu a fost încă depăşită criza din Europa. "Europenii trebuie să fie atenţi la evoluţiile care vin. Această criză se va depăşi cu un efort al mai multor ţări, poate chiar al tuturor ţărilor europene. Merkel are în vedere situaţii de genul celor din Grecia, în care echilibrul bugetar a fost practic destrămat", a declarat Marga pentru ziuadecj.ro. Marga mai spune despre Merkel că este "un politician care merge foarte rapid în miezul problemei, vede rapid nucleul şi argumentele în joc" şi că este "o personalitate care înţelege că în politică este şansa deciziei, dar este şi o enormă răspundere". "Printre politicienii de azi cu siguranţă este omul de stat aflat în ca mai înaltă poziţie a poziţiei europene, dar şi omul de stat care consideră că deciziile incumbă o enormă răspundere. Este o personaltiate cu interese foarte vii pentru ceea ce se întâmplă în jur. O interesează şi o expoziţie relevantă şi o persoană interesantă din jur. O interesează şi problemele oamenilor, ce proiecte de viaţă ai. O persoană cu interese foarte vii, care stârneşte plăcere ca partener de discuţie", a spus rectorul UBB.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat pentru ziuadecj.ro că a remarcat „precizia şi simplitatea” din discursul cancelarului. „Este un politician extrem de direct, de deschis şi extrem de uman. Are dragoste faţă de mediul universitar şi faţă de România şi a demonstrat cunoştinţe foarte bune despre Cluj-Napoca”, a spus şi primarul Sorin Apostu.

Angela Merkel a venit la Cluj pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Babeş-Bolyai”, după ce ieri a primit o distincţie similară din partea universităţii din Ruse (Bulgaria), în capitala Sofia. Amintim, în discursul de acceptare a titlului, de astăzi, aceasta s-a referit la criza "economică şi financiară" prin care trece Europa la trecut, spunând despre aceasta că a avut loc "anul trecut" şi că este "o provocare care cere eforturi în continuare". Merkel a avut astăzi întrevederi şi cu premierul Emil Boc, în cursul dimineţii, şi cu preşedintele Traian Băsescu, în cursul amiezii. Potrivit Mediafax, Merkel a arătat în discuţiile cu Boc că investitorii germani i s-au plâns de faptul că procedurile de achiziţii publice, în România, nu sunt transparente. "Cancelarul Merkel a spus că firmele germane sunt preocupate de faptul că procedurile de achiziţie publică nu sunt transparente. Oficialul a arătat că investitorii sunt preocupaţi de modul în care sunt atribuite contracte publice", au relatat, pentru Mediafax, surse participante la discuţii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza