De 6 ani cu ZIUA de CLUJ (II)

De 6 ani cu ZIUA de CLUJ (II)
Astăzi se împlinesc şase ani de când pe piaţa media a apărut cotidianul care a ajuns pe locul I la Cluj. ZIUA de CLUJ înseamnă, astăzi, o echipă formată din 43 de suflete care “ard” pentru presă. ZIUA de CLUJ şi www.ziuadecj.ro înseamnă peste 20.000 de oameni care zilnic se informează din cel mai documentat, puternic şi influent cotidian din Cluj.
Andrei Marga, editorialist – “Şase ani este puţin pentru un ziar, dar ZIUA de CLUJ este mai vârstnic prin prisma a ceea ce a făcut. ZIUA de CLUJ a adus un stil nou în presa clujeană. Mă bucur să constat şi în Brazilia, în Sao Paolo, că ZIUA de CLUJ este citit chiar şi la această distanţă. Îi doresc ziarului ZIUA de CLUJ să persevereze. La mulţi ani, ZIUA de CLUJ!”

Andrei Rădulescu, editorialist – “Vă urez un sincer la mulţi ani şi tot ce îşi doreşte colectivul redacţiei. Eu sunt cititor zilnic al ZIUA de CLUJ şi din când în când contribui cu câte un material. Citesc dimineaţa la prima oră şi încerc să îmi aduc o opinie cât mai documentată. Am observat că sunteţi un cotidian destul de imparţial şi că daţi dovadă de echilibru. La mulţi ani, să fiţi sănătoşi, să aveţi un drum lung înainte, presărat cu performanţe!”

Sorin Roşca Stănescu, editorialist – “Sunt mândru că acest ziar împlineşte şase ani. Sunt mândru că, într-un fel, sunt naşul ziarului ZIUA de CLUJ. Sunt mândru de Rareş, care este finul meu religios. Se remarcă ca unul dintre cei mai buni conducători de presă din România. Felicitări redacţiei că rezistă alături de Rareş Bogdan!”

Mihaela Mociran, director financiar – “Mulţi ani înainte şi să meargă din ce în ce mai bine! ZIUA de CLUJ să o ţină tot aşa!”

Dan Horea, editorialist: “Am fost şi eu prezent la cocktailul prilejuit de lansarea Zilei de Cluj, în toamna lui 2004, găzduit de răposata cafenea Crema. Lume multă şi «grea», fierbere mare. Apele politice nu erau deloc limpezi şi mi-am zis atunci, bazat pe triste experienţe anterioare: «Iată încă un ziar care-i va muşca pe unii în timp ce-i linge pe alţii”. Apoi, cu trecerea timpului, am avut surpriza să constat că se poate şi altfel. Că poţi fi vehement, dar elegant, partizan, dar onest, exhaustiv, dar nu superficial. Am avut chiar cinstea să-mi văd numele în paginile ziarului, care nu s-a sfiit să-mi publice idei prea adesea amare, dar pline de speranţa că Răul nu e inevitabil şi nici fără de sfârşit. Pentru profesionalism, onestitate şi civism, La mulţi ani şi fruntea sus, ZIUA de CLUJ!”

Vasile G. Dâncu, editorialist – “Mă bucur că între Editura Eikon şi presa clujeană există, aşa cum trebuie să fie, o comuniune. La mulţi ani ziariştilor de la ZIUA de CLUJ pentru felul cum reflectă prin textele lor producţiile şi evenimentele noastre editoriale. Mă bucur ca editor că în cartea lui Tiberiu Fărcaş, “Colosul cu picioare de hârtie”, ZIUA de CLUJ are un capitol bine analizat. Sunt încântat că Octavian Hoandră îi îndeamnă pe toţi ziariştii clujeni să publice cărţi şi îi aştept cu drag la editură - La mulţi ani! Primii şapte ani din viaţa unui om sunt cei mai importanţi, restul este proiecţia acestor ani. Mai aveţi un an şi veţi atinge cifra magică 7. La cât mai multe ediţii bune!”

Dana Cionca, avocat – “ Vă doresc mult succes şi mulţi ani în continuare!”

Veronica Moigrădan, editor foto: “Mi-am petrecut în redacţie trei din cei şase ani pe care îi aniversează astăzi ZIUA de CLUJ. Acum, când mă gândesc retrospectiv la ceea ce s-a realizat în această perioadă, am sentimentul lucrului bine făcut. În anii în care am făcut parte, ca editor foto, din «cea mai bună echipă din presa locală», am ajuns să cunosc şi să recunosc locuri şi oameni prin intermediul zecilor de mii de fotografii pe care le-am prelucrat şi care au ajuns în paginile ziarului. Este o experienţă de neuitat, pe care numai munca de editor foto ţi-o poate da. La mulţi ani şi la multe ediţii!”

Iată ce spun membrii redacţiei ZIUA de CLUJ

Octavian Hoandră, editorialist: “Dacă proiectele mele personale de până acum ar putea fi considerate un eşec, proiectul ZIUA de CLUJ - unul care a vizat, în afară de apariţia unui ziar, un proiect al încrederii în oameni - acest proiect comun, public a fost o reuşită. Cred acum, la şase ani de ZIUA de CLUJ şi la 52 de ani de viaţă, că această investiţie a meritat. ZIUA de CLUJ este mai mult decât o confirmare, mai mult decât un pariu cu viaţa şi cu capcanele ei, este un «stâlp al societăţii» şi, pentru multă lume, un mod de a exista, un mod, poate, de a-şi justifica trecerea prin această lume atât de mare şi de nedreaptă.”

Titus Crăciun, redactor-şef: “Subiecte bune, materiale «de somn», şedinţe, certuri, urlete, gastrite, nervi, schimbat de pagini, discuţii cu «bocancul patronal», 12 ore, 14 ore. A doua zi, un ziar bun. Cel mai bun. La mulţi ani, ZIUA de CLUJ!”

Călin Poenaru, redactor-şef adjunct: “În decursul celor şase ani de existenţă, ZIUA de CLUJ a realizat paşi importanţi, niciodată suficienţi, spre profesionalizare, de la o presă amatoristică, pe patru pagini mari şi late, la un cotidian respectat nu doar în Cluj, ci, ca un rezultat al globalizării amplificate de internet, chiar în diverse colţuri ale lumii. Ca şi cum greutăţile economiei şi mentalităţilor în tranziţie nu erau îndeajuns, ZIUA de CLUJ trebuie să facă faţă astăzi imensei provocări de a se impune pe piaţă în condiţiile unei crize profunde, în care decesele de ziare, televiziuni sau radiouri le concurează pe cele de la mica publicitate. Din nefericire, mulţi dintre investitorii fără viziune din mass-media vor fi nevoiţi să constate că «intrarea în stand-by», slogan preferat acum de o mulţime de oameni de afaceri români, este similară cu falimentul, mai ales în acest sector dinamic, care se raportează tot mai mult la viteza de transmitere a informaţiei. Cine nu va investi în dezvoltare şi în oameni valoroşi, pentru că exclusivităţile nu vin de pe agregatoarele de ştiri, are toate şansele să iasă din această industrie pe uşa din dos”

Manuela Bondor, director marketing: “Având în vedere că sunt aici încă din 2004, deci mă aflu printre primii veniţi, mă cuprinde un sentiment ciudat acum că am fost întrebată ce înseamnă pentru mine ZIUA de CLUJ. Au trecut anii fără să realizez. Am crescut împreună cu ziarul, ziarul a acumulat cititori, iar eu experienţă alături de o echipă fantastică. Mulţumesc «patronatului» că a avut încredere în mine şi mi-a oferit această şansă de a face parte dintr-o echipă de profesionişti. La mulţi, mulţi ani, ZIUA de CLUJ!”

Mihai Moga, şef departament Administraţie Publică: “Cei 6 ani petrecuţi la ZIUA de CLUJ reprezintă o parte importantă nu doar din cariera mea profesională, ci şi din viaţa mea, întrucât am cunoscut aici oameni care, cu timpul, din colegi mi-au devenit prieteni. Unii dintre ei mai fac parte încă din «cea mai bună echipă din presa clujeană», alţii au plecat pentru a lucra în alte echipe - sunt convins - la fel de bune (mi-e dor de voi). Cei care au trecut prin aceeaşi experienţă ştiu ce înseamnă să lucrezi cu prieteni, şi nu cu colegi. ZIUA de CLUJ a fost o «şcoală de presă» pentru mulţi dintre cei care acum lucrează în media, comunicare sau relaţii publice, însă nu jurnalismul este cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o aici, ci faptul că seriozitatea, respectarea cuvântului, modestia, responsabilitatea, constanţa cu care îţi depăşeşti limitele, dar şi simţul ridicolului sau al penibilului sunt calităţi pe care se poate clădi fără teama că, peste ani, construcţia se va prăbuşi.”

Alin Şutea, şef departament Sport: “Cineva drag mie îmi spunea că munca de ziarist nu e una ca oricare alta, că trebuie să ai jurnalismul în sânge, să nu-ţi pese că e sâmbătă, că e ora 4 dimineaţa, să faci totul cu plăcere, cu entuziasm. După cinci ani şi jumătate la ZIUA de CLUJ şi vreo şapte de presă pot să spun că aici, alături de colegii mei, dintre care mulţi mi-au devenit prieteni apropiaţi, am învăţat să fac presă de calitate. Am crescut ca om şi ca ziarist. ZIUA de CLUJ e un proiect unic, pentru că nu s-a abătut de la modul de presă promovat încă de la începuturile sale, nu a făcut şi nu va face niciodată pasul spre tabloidizare şi va oferi întotdeauna clujenilor cea mai bună informaţie, şi nu senzaţionalul de duzină.”

Dora Mircea Radu, şef departament Cultură: “La aniversare, dincolo de realizări, tiraje, colegialitate, subiecte bune, echipă, gândul te duce la esenţe. «Scrisul, ca şi dragostea, e poezie» (Tudor Arghezi). Acum, câtă poezie încape în ani cu seri de verificat articole, gândit variante mai creative pentru un titlu, restructurat paragrafe, înlocuit fotografii, găsit sinonime pentru un cuvânt ce se repetă prea des în text... e discutabil. Pare mai mult prozaic, e uneori o alergătură într-un angrenaj uriaş care te prinde în roţile-i grăbite, uneori uşor ruginite, alteori puţin alunecoase. Dar poezia e acolo. În dimineţile când priveşti aproape cu voluptate pagina albă şi ştii că în ea locuieşte un infinit de posibilităţi. În zilele când simţi, aproape palpabil, cum un gând ţi se structurează automat în metaforele unei poveşti bune de publicat. În serile când un sentiment este tot ce face diferenţa în rândurile din ziar, scrise abia atingând tastele. ZIUA de CLUJ împlineşte şase ani în care oamenii ei fac ca paginile albe din fiecare dimineaţă să-şi valorifice cele un infinit de posibilităţi. Şi asta e mare lucru, credeţi-ne pe cuvânt! La urma urmei, el e cel ce ne leagă.”

Ionel Lespuc - project manager ziuadecj.ro: “ZIUA de CLUJ aniversează 6 ani, dar e greu pentru mine să spun prea multe, având în vedere că am ajuns în redacţie pe când colegii împlineau 5 ani şi 11 luni. Poate doar că, după ce i-am întâlnit (sau reîntâlnit) pe Alin, Alin, Bianca, Bogdan, Călin, Claudiu, Cosmina, Cristina, Kristina, Dora, Eugen, Florentina, Florina, Ioana, Luminiţa, Mihai, Ovidiu, Septimiu, Mihai, Titus şi Vali, am înţeles de ce se mândreşte ZIUA de CLUJ că are «cea mai bună echipă din presa clujeană». Ţelul meu este ca fratele mai mic şi mai rebel al cotidianului, website-ul ziuadecj.ro, să devină, în viitorul apropiat, un brand puternic, un lider pe piaţa clujeană a ştirilor online. Vă voi da veşti bune la următoarea aniversare, promit!”

Luminiţa Silea, redactor departamentul Administraţie: “ZIUA de CLUJ ne-a convins să rămânem şi să strângem ani pentru că nu s-a reinventat niciodată. Este şi va rămâne un ziar făcut de oameni pentru cetăţeni, chiar dacă mulţi dintre ei nu înţeleg că nu existăm ca să scriem numai titluri care dau bine. Se lucrează de multe ori ca la strung, cu menţiunea că şi în fiecare duminică, dăm ce e mai bun în aproape fiecare zi şi continuăm să o facem, nu pentru că ne luăm salariile la timp, ci pentru că sunt unii, puţini, care nu au uitat că suntem şi noi oameni şi alţii, mai mulţi, care au încrederea că doar noi îi putem salva. Şi pentru că ZIUA de CLUJ contează. Şase ani sunt pe hârtie. În realitate, sunt o parte buni, o parte apăsători, câţiva care ne-au călit, cei de la început în care am învăţat. Sunt ani în care au modelat şi alţii ziarul, echipa. Puţine dintre învăţături au rămas: presumarele, denumirea textelor, norma- un main şi două tălpi, numele şi funcţia să le verificăm din toate sursele posibile şi să alegem fotografiile cu oameni, cu cele două mâini ale noastre. Ceea ce nu s-a pierdut e răzvrătirea. Ne împotrivim curentului, chiar dacă ne-am aşezat nervul, contăm chiar şi când le stricăm unora buna dispoziţie, ştim şi putem să facem un ziar bun în fiecare zi, chiar dacă în şase ani am înjurat foarte mult şi ne-am încărcat cu întâmplările tuturor clujenilor.”

Cosmina Fernoagă, redactor departamentul Administraţie: “ZIUA de CLUJ a mai crescut un an. Bravo, dragi colegi, ni se datorează din plin acest lucru! La mulţi ani şi la mai mare! ZIUA de CLUJ a devenit, cu certitudine, cotidianul etalon al Clujului - şi nu spun lucruri mari, toată presa insistă să ne urmeze exemplul!”

Kristina Reştea, redactor departamentul Economic: “La şase ani de la prima apariţie, ZIUA de CLUJ este un ziar care a cam reuşit să ajungă în cele mai importante birouri (şi cafenele) din judeţ şi, uneori, şi în afara Clujului. A adus informaţii în premieră sau a aprofundat teme care au generat apoi dezbateri. A şi ratat uneori subiecte - e adevărat, dar şi inevitabil: nici măcar «cea mai bună echipă din presa clujeană» (autointitulată aşa de şefi şi de specialişti în marketing) nu e perfectă. Poate că textele nu au ieşit mereu aşa cum ne-am fi dorit, dar ZIUA de CLUJ e un ziar realizat de câţiva oameni tineri, şi uneori şi serioşi, care au încercat să fie mai profesionişti decât le permitea vârsta şi mai conectaţi la realitate decât au învăţat prin facultăţile de profil. Şi... şase ani de ZIUA de CLUJ mai înseamnă şi săptămâni de lucru cu weekenduri de o zi. Probabil că, la cum evoluează lucrurile, la şapte ani reuşim să intrăm în clasa I.”

Bogdan Vasilescu, redactor departamentul Economic: “ZIUA de CLUJ este una dintre cele mai tinere şi mai dinamice redacţii pe care le-am întâlnit până acum. Puţine echipe sunt capabile să lucreze atât de unitar şi să aducă atâta valoare adaugată într-un mediu aşa de arid precum cel al presei locale, unde evenimentele mari se numără pe degete. Sunt onorat să fac parte din echipa celui mai bun ziar din Cluj.”

Bianca Felseghi, redactor departamentul Eveniment: “Dacă am învăţat ceva în cei aproape trei ani de când semnez în ZIUA de CLUJ, este că fiecare cuvinţel publicat în ziar are o greutate de plumb şi contează. Că fiecare plus de informaţie adăugată ingredientului principal - ştirea - e un argument în favoarea credibilităţii tale ca ziarist-individual şi că orice rabat de la regula asta costă al naibii de scump.”

Cristina Pîrvu, redactor departamentul Eveniment: “La mulţi ani, ZIUA de CLUJ! Mă bucur să fiu prezentă la cea de-a şasea aniversare a ZIUA de CLUJ, aşa cum am fost la cea de-a treia, la cea de-a patra şi la cea de-a cincea. Sunt fericită pentru că am avut ocazia să mă dezvolt aici, «să cresc» şi să învăţ să fac presă. Pentru mine, pe lângă importanţa şi prestigiul ziarului, ZIUA de CLUJ înseamnă oameni, iar eu sunt mândră că am nişte colegi extraordinari de la care încă mai am multe de învăţat. Sunt bucuroasă că am avut ocazia acum trei ani să intru pe uşa ziarului ZIUA de CLUJ şi că de atunci nu am mai plecat.”

Alin Golban - redactor departamentul Eveniment/Investigaţii: “Şase ani de ZIUA de CLUJ şi atâtea amintiri! Mai puţin cele din cei aproape doi ani de pauză în care am jucat la altă echipă din mass-media clujeană. Totuşi am ce povesti din ceilalţi patru ani petrecuţi efectiv la acest ziar, unde am început să lucrez încă din prima zi când a apărut pe piaţă. Eram student, la începutul anului 2 de facultate, şi am bătut la uşa ZIUA de CLUJ, unde, printre «rechini» vechi, mi s-a dat o şansă. Şi iată-mă acum devenit şi eu rechin devorator de senzaţional, instituţii, firme, oameni politici, oameni de afaceri, infractori şi altele. Nici nu-mi vine să cred că au trecut şase ani de când s-a înfiinţat acest ziar, a cărui existenţă se confundă cu cea mai frumoasă perioadă a vieţii mele: studenţia. Iar viaţa în studenţie mi-a fost mult mai uşoară şi mai palpitantă datorită redacţiei ZIUA de CLUJ şi pentru aceasta le mulţumesc la toţi. (Tavi, a fost super în cămin! Mersi!). Apoi le mulţumesc în mod special prietenilor de pahar de la ziar, cu care am închis numeroase crâşme, birturi, terase sau cluburi din oraş, cu toate acestea am fost dimineaţa la redacţie (asta e pentru Rareş!) gata de acţiune. Pe lângă munca de zi cu zi, ne-am făcut timp să devenim mai mult decât colegi şi asta cred că e cel mai important. S-au schimbat trei sedii de redacţie, zeci de jurnalişti şi câteva formate, dar, în mod constant, ZIUA de CLUJ este cel mai influent ziar din oraş. Sper ca şi eu să fiu tot mai influent. Pot spune că am ajuns la maturitate odată cu acest ziar.”

Florentina Tătar, redactor departamentul Eveniment: “Cred că o asemenea aniversare poate fi considerată o victorie. În faţa crizei economice care a schilodit multe instituţii media din Cluj şi din ţară, dar şi a blazării şi compromisurilor care ameninţă acest domeniu zi de zi. Venirea la ZIUA de CLUJ în urmă cu câteva luni a însemnat pentru mine reîntâlnirea cu foşti colegi şi cu prieteni din presa clujeană, dar şi provocarea de a face parte dintr-o echipă de profesionişti.”

Valentin Mălăescu, redactor Politic: “Fără «dezertarea» de un an şi jumătate la televiziune, aş fi fost unul dintre extrem de puţinii integralişti ai celor şase ani. Oricum, nu mă pot considera decât privilegiat, pentru că am revenit la singura instituţie media care contează şi, mai mult, nu o dată chiar impune în Cluj. Peste 6X6 ani, sper să pot citi, în continuare, ZIUA de CLUJ, din fotoliul de beneficiar al unor puncte de pensie cât mai indexate.”

Claudiu Groza, redactor departamentul Cultură: “M-am alăturat echipei ZIUA de CLUJ în februarie 2010, astfel că amintirile mele sunt, inevitabil, mai sărace decât ale colegilor «veterani». Pot să spun însă că ZIUA de CLUJ are, într-adevăr, cea mai bună echipă din presa clujeană, cum spune şi sloganul său, iar calitatea conţinutului editorial creşte, fără să se facă rabat tabloidizării generale. E unul dintre puţinele ziare ale României în care e loc destul şi pentru cultură, domeniul în care lucrez eu, iar asta mi se pare formidabil, pentru că la Cluj, în ciuda prejudecăţilor, se petrec evenimente culturale de rang internaţional. Atmosfera de permanent «challenge» a muncii noastre zilnice poate menţine ZIUA de CLUJ în topul presei încă nişte ani buni, cu beneficii pentru toţi cititorii, indiferent cât de focalizat e interesul lor. Pentru că ZIUA de CLUJ e un ziar pentru toată lumea. Citiţi-l ca să vă convingeţi!”

Florina Sur, redactor departamentul Sport: “Mă bucur extraordinar de mult că fac parte din echipa ZIUA de CLUJ şi sunt încântată să pot face parte din redacţia celui mai important ziar din Cluj-Napoca. La mulţi ani, ZIUA de CLUJ!”

Septimiu Fantea, redactor departamentul Sport: “Primului cotidian care mi-a oferit şansa debutului în presa scrisă clujeană, în urmă cu aproximativ opt luni, ZIUA de CLUJ, îi doresc după cei şase ani de activitate, pe lângă tradiţionalul «La mulţi ani!», să rămână cel mai documentat, puternic şi influent ziar local, aşa cum ne-a obişnuit în tot acest timp. Fiind la început de drum în breasla presei, îmi doresc să acumulez experienţa necesară jurnalismului sportiv, şi nu numai, la ZIUA de CLUJ, fireşte. Peste ani şi ani, mi-aş dori să lecturez cu aceeaşi plăcere paginile ZIUA de CLUJ.”

Ioana Tohat, fotoreporter: “ZIUA de CLUJ este, pentru mine, locul unde îmi petrec 70% din zi, un colectiv din care oricui i-ar plăcea să facă parte, un ziar pentru care chiar merită să faci fotografii. Şi aceasta ştiind că fotografiile îţi sunt apreciate.”

Eugen Olariu, fotoreporter: “ ZIUA de CLUJ reprezintă, pentru mine, o treime din timpul pe care l-am petrecut în presa clujeană.”

Mihai Prodan, redactor departamentul Online: “Oricine ar trebui să aprecieze apariţia constantă, timp de şase ani, a unui ziar local pe o piaţă dificilă cum e Clujul. Darămite apariţia neîntreruptă în ultimii doi ani, vreme de criză cu bugete de publicitate tăiate, salarii diminuate sau dispariţii pe capete de titluri de pe piaţă. Aşa că urez ZILEI de CLUJ viaţă lungă şi de-acum încolo, obiectivitate, texte oneste şi să nu uite de contactul cu cititorii. Iar pe ziuadecj.ro, twitter.com/ziuadecj şi facebook/ziuadecluj le promitem utilizatorilor că vom reflecta onest toate ştirile din Cluj la minut.”

Ovidiu Cornea, redactor departamentul Online: “La mulţi ani! Îi doresc ziarului obiectivitate, prospeţime şi creativitate... că-s mai bune decât toate (vorba proverbului) în presă. Sper ca fiecare an să aducă un plus sau remedierea unui minus. E de apreciat faptul că ziarul nu s-a transformat într-o ediţie online, ci sunt două produse complementare care merg înainte. Mai departe, vorba cântecului: «Cine-i născut în octombrie, hai sus, hai sus, hai sus!»”

Silvia Pugna, DTP: “«Nopţi albe» cu ZIUA de CLUJ... Nu le regret pe nici unele pentru că oamenii alături de care lucrezi ajung, până la urmă, o altă familie a ta. Bună, rea, redacţia devine, într-un fel, o familie lângă care îţi trăieşti mare parte din viaţă. Depinde doar de tine dacă o faci fericită sau nu. Nu-i aşa? Tavi spunea nu demult că a fi jurnalist nu e o meserie ca oricare alta şi că îţi trebuie neapărat o chemare pentru scriitură. Am de data aceasta scuza ideală în faptul că munca pe care o fac este destul de tehnică, aşadar, pot spune că în cazul meu e vorba doar de o amărâtă de meserie (fără de care nu ar mai apărea ziare tipărite). Însă important e că îmi place ceea ce fac şi atunci vin la muncă asemeni unui împărat, chiar dacă nu am brăţări de aur la încheieturi”.

Csaba Kudor, DTP: “Prin ZIUA de CLUJ reuşesc să-mi întreţin pasiunile: calculatorul, internetul, mass-media, tot ceea ce reprezintă comunicarea, informaţia.”

Ana-Maria Palade, corector: “ ZIUA de CLUJ a atins debutul vârstei şcolare mici - 6 ani, prilej cu care şi eu, un profesor convertit în corector şi având o vechime de 2 ani şi o săptămână în marea şi provocatoarea lume a presei, îi urez să reziste pe piaţă, să rămână quality şi să se promoveze cât mai mult şi mai bine. Căci merită cu prisosinţă!”

Suzana Kudor, corector: “ZIUA de CLUJ reprezintă pentru mine, în primul rând, locul unde îmi place ceea ce fac. Mă bucur că mă număr printre oamenii tineri şi bine pregătiţi din această redacţie, care au înţeles să lucreze ca o adevărată echipă. Mă simt avantajată prin faptul că sunt una dintre persoanele care află printre primele tot ce se întâmplă în acest oraş. Cred că ZIUA de CLUJ este ziarul pe care trebuie să îl citeşti dacă locuieşti în Cluj-Napoca.”

Cristina Lucaciu, secretară: “La mulţi ani, ZIUA de CLUJ, pentru cei şase ani! Sunt doar de un an aici, dar mă bucur că pot fi alături de colegii redactori, îi admir pentru munca pe care o fac în fiecare zi, pentru că eu nu aş putea”.

Maria Cira, publicitate: “Mă bucur să pot susţine cel mai citit cotidian din Cluj şi este o mare bucurie pentru mine să-i văd pe colegii mei mai tineri lucrând cu atâta pasiune şi devotament.”

Ionuţ Istrate, IT: “Sunt 6 ani frumoşi, aproape că am trecut de «cei 7 ani de-acasă». Să-i construim împreună! Sunt premisa presei de cea mai bună calitate”.

Lucian Palfi, IT: “La mulţi ani! Sper să lucrez în echipa ZIUA de CLUJ şi la a 20-a aniversare, la fel de mult cum sper să nu mai cadă reţeaua sau să «crape» vreun calculator.”

Traian Socaciu, TM: “De când am ajuns în această echipă, recunosc faptul că ziarul mergea bine, dar acum el merge şi mai bine. Mergând în foarte multe locuri, observ că ZIUA de CLUJ are cerere tot mai mare şi se observă totodată că ziarul nostru e unul foarte citit.”

Dan Puşcaş, distribuţie: “Mă bucur să lucrez alături de cea mai tare echipă din presa clujeană şi alături cei mai serioşi conducători de presă, mă bucur că suntem cu toţii tineri şi ne putem înţelege foare bine.”

Editorialiştii ZIUA de CLUJ

Vasile Puşcaş, editorialist: “Aş dori ca ZIUA de CLUJ să fie în fiecare zi în mâinile clujenilor şi electronic să fie în atenţia tuturor ardelenilor şi românilor. Redacţiei i-aş dori să nu aibă odihnă până când nu reuşeşte să facă un cotidian de şapte zile şi să fie, de-adevăratelea, un cotidian model nu numai pentru informaţii, dar şi pentru comentariile, opiniile, viziunile cele mai importante atât de la noi, cât şi din străinătate!”

Vasile Dâncu, editorialist: “E ziarul la care am scris multă vreme şi încă mai scriu, aşa că nu am ce recomandări să fac. Încercarea de a deveni un cotidian de elită le-a reuşit redactorilor ZIUA de CLUJ, sunt o voce a Transilvaniei la Bucureşti. E ziarul care se citeşte continuu la Bucureşti. Sper ca viitorul să consolideze întregul grup. Sunt bucuros să fiu coleg cu astfel de jurnalişti reflectivi. La mulţi ani!”

Ioan T. Morar, editorialist: “Şase ani de acasă pot face ziarul ZIUA de CLUJ să dorească mai mult, să crească mai mare şi să îşi îndeplinească misiunea pe care şi-a asumat-o: aceea de a fi în serviciul cititorilor. La mulţi ani, că se poate!”

Adrian Demian-Groza, editorialist: “Îmi face plăcere să colaborez cu ZIUA de CLUJ. Din punct de vedere al comentariilor care apar, îmi place că nu vorbeşte o singură voce şi că e o tribună a tuturor ideilor pentru că de obicei eu eram în dezacord cu ceilalţi publicişti. Sper să fie tot aşa cel puţin de încă zece ori. Mult spor la treabă! Keep up the good work!”

Virgil Lăzăr, editorialist: “Mă bucur că în oraşul nostru, capitala virtuală a Transilvaniei, apare o voce precum cea a ziarului ZIUA de CLUJ. E o voce complexă care încearcă să acopere toate sectoarele ce îi interesează pe cetăţeni, o voce dură cu hoţii, ipocriţii, corupţii, indiferent că sunt demnitari sau simpli cetăţeni, ceea ce alină suferinţele morale ale celor care mai cred în dreptate. Urez colegilor mei mai tineri deviza: Tot înainte!”

Ioana Laurenţiu, editorialist: “Doresc ZILEI de CLUJ o viaţă cât mai lungă, pe care o merită din plin, pentru felul în care ne face zilele mai intense şi mai interesante, implicându-ne în viaţa Clujului, prin informaţia promptă şi exactă şi, nu în ultimul rând, prin editorialele de marcă şi celelalte materiale care sunt, în egală măsură, expresia unui nedezminţit profesionalism! La mulţi ani!”

Rareş Bogdan, director: “Nu-mi vine să cred, dar, uitându-mă în oglindă, îmi dau seama că au trecut, totuşi, 6 ani de ZIUA de CLUJ. Vă gândiţi cum ar fi arătat Clujul în toţi aceşti ani fără acest ziar, acest vector de influenţă, de putere şi de reprezentare a intereselor clujenilor? Cu siguranţă, ar fi avut şi mai multe blocuri între case şi mai multe magistrale stradale de patru metri şi mai multe licitaţii trucate, un fel de autostradă poate şi mai mult întârziată, o centură şi mai scumpă, deşi ar fi aproape imposibil, şi, cu siguranţă, panseluţe şi muşcate la preţ de orhidee şi un centru istoric cu şi mai multe falafele, kebabării şi shaormării. ZIUA de CLUJ a apărut pe piaţă atunci când oraşul a început să se schimbe. Poate a contribuit într-un fel sau a încercat să-i tragă de mânecă pe aceia care, vrăjiţi de schimbarea reală şi indiscutabilă, făceau şi greşeli sau susţineau şi personaje dubioase. Am reuşit multe lucruri, dar sigur am şi greşit în anumite momente, când puteam să avem curajul să spunem mai mult, mai hotărât, mai convingător şi, poate, mai explicit. Noi chiar am reuşit să-i mai şi «ardem pe corupţi» (din păcate, nu pe toţi) şi ne-am luptat ca «să trăiţi mai bine» în Cluj. Am crescut, suntem sus, suntem tot mai citiţi şi, tocmai de aceea, cu siguranţă nu ne-am spus ultimul cuvânt. Rămâneţi cu ZIUA de CLUJ şi pentru a vedea că presa care nu doar latră, ci şi muşcă, acest câine de pază al democraţiei, nu şi-a tocit de tot colţii în capitala Ardealului!”

P.S. Vreau să le mulţumesc cititorilor, care ne-au făcut să fim din ce în ce mai puternici, vreau să le mulţumesc colaboratorilor, care ne-au sprijinit să traversăm mai uşor criza şi mă înclin cu mâna la inimă în faţa colegilor mei, care constituie, fără nici o discuţie, cea mai bună echipă din presa clujeană. Doamne ajută!

Bineînţeles, nimic din toate acestea nu ar fi apărut pe internet dacă, seară de seară, Cătălin nu şi-ar fi făcut treaba. Mulţumim, Cătălin!


Comenteaza