Grupare infracţională din Turda, destructurată de poliţişti

Grupare infracţională din Turda, destructurată de poliţişti
O grupare infracţională constituită în municipiul Turda şi care acţiona în mai multe judeţe a fost identificată şi destructurată de poliţişti judiciari din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu spirjinul specialiştilor din cadrul DGIPI şi SRI.
Gruparea respectivă era formată din 10 membri, care se prezentau la sediul a diferite firme din ţară, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale de transporturi, folosind documente false atât în privinţa firmei, a maşinii cât şi a conducătorului auto şi a delegatului. Ei încărcau ulterior mărfuri de la firmele respective dar nu le mai transportaul la destinaţie ci le vindeau sub preţul pieţei.

Suspecţii au fost prinşi în flagrant după ce au încărcat peste 19.000 de litri de ulei comestibil de la o firmă din Galaţi, cu o valoare de 117.849 lei, intenţionând să vândă marfa respectivă în Cluj-Napoca, pentru aproximativ 70.000 de lei.

Poliţişti din cadrul IPJ Cluj, coordonaţi de şeful Inspectoratului, în colaborare cu jandarmi in cadrul Grupării Mobile de Jandarmi au reuşit prinderea în flagrant a suspecţiolor, blocând din criculaţie maşina cu care a fost transportată marfa, dar şi suma de 35.000 de lei, oferită de cumpărător.

Totodată au fost precheziţinate domiciliile celor 10 suspecţi, precum şi maşinile acestora.

Pe numele celor 10 suspecţi au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată”, “complicitate la înşelăciune”, “uz de fals”, “instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave”, “instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, s-a dispus reţinerea pe timp de 24 ore a celor zece suspecţi.

Suspecţii au fost reţinuţi iniţial 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările în acest caz continuă.
Comenteaza