Amenzi de 20.000 de lei pentru Kaufland

Amenzi de 20.000 de lei pentru Kaufland
Supermarketul Kaufland a fost amendat de inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj cu 20.000 de lei ca urmare a unei promoţii la produse cosmetice şi de curăţenie.

"Ţinem să aducem în atenţia consumatorilor deficienţele pe care le-am constatat în derularea unei campanii promoţionale la unele produse de curăţenie şi cosmetice, promoţie organizată într-unul din marile lanţuri de magazine din zona Mărăşti. Pentru produsele supuse promoţiei la rafturi nu exista menţionat atât preţul vechi, cât şi cel nou, conform prevederilor legale în vigoare, astfel încât consumatorul să poată verifica veridicitatea ofertei", a declarat Mircea Radu, comisarul-şef al CJPC Cluj. Conform datelor instituţiei de control, preţul unei promoţii la şampon "400 ml + 200ml gratis" era mai mare decât cel al produsului care se comercializa la 400 ml.

"În situaţia în care oferta prezintă un produs şi încă unul gratis, preţul afişat nu poate depăşi valoarea produsului singular. Prin această practică, vânzătorul nu s-a comportat în mod corect în relaţia cu consumatorii, inducându-i în eroare şi afectându-le interesele economice. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei şi au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate", a declarat Radu. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi.

 

Etichete
Comenteaza