Frigăruie-record la Zilele Clujului

 Frigăruie-record la Zilele Clujului
Frigăruia-record de 100 de metri pe care comunitatea de bloggeri clujeni o va pregăti în 28 mai, cu ocazia Zilelor Clujului, va fi montată pe un sistem de inox, în timp ce suportul va fi alcătuit dintr-un cadru metalic, acoperit cu plăci OSB, conform reprezentanţilor bloggerilor clujeni.

Pe mijlocul plăcilor OSB se va clădi un cămin de cărămidă, în interiorul căruia se vor aşeza cărbunii pentru jar, conform bloggerului culinar Adrian Hădean (foto), coordonatorul proiectului de realizare la Cluj-Napoca a unei frigărui-record, cu o lungime de 100 de metri "Este un record unic în lume şi, chiar dacă nu am solicitat organizaţiilor internaţionale omologarea sa, clujenii care vor fi alături de noi în 28 mai vor putea fi mândri să deguste un preparat delicios, realizat în condiţii unice în lume", a precizat Hădean, într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Frigăruia, care se va baza în special pe carne de pui, la care se vor adăuga ceapă, alte legume şi mirodenii, va fi realizată şi gătită de aproximativ 35 de bloggeri clujeni, sub coordonarea lui Hădean. Aceasta se va întâmpla pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca în 28 mai, de la ora 17:00, cu ocazia Zilelor Clujului, care se vor desfăşura între 27 mai şi 3 iunie. Proiectul de realizare a frigăruii este sprijinit de mai mulţi sponsori, între care Agricola, Baumax, CSI, Inox Metal. "Bloggerii clujeni sunt inimoşi, voluntari, sinceri şi toate aceste calităţi ale lor îi fac să fie unii dintre cei mai influenţi membri ai comunităţii noastre. Prezenţa lor într-un eveniment atât de important în calendarul primei ediţii a Festivalului Zi-le de Cluj este un răspuns încurajator din partea comunităţii că suntem pe drumul potrivit în acest demers de a transforma ultima săptămână din luna mai a fiecărui an în săptămâna clujenilor, prin organizarea festivalului oraşului" a precizat Sorin Apostu primarul municipiului Cluj-Napoca, în comunicatul citat.

 

Comenteaza