Serie de conferinţe pentru studenţi: vin Dragoş Bucurenci şi mitropolitul Andrei

Serie de conferinţe pentru studenţi: vin Dragoş Bucurenci şi mitropolitul Andrei
O serie de conferinţe şi dezbateri unde studenţii sunt puşi în faţa unor „modele reale de oameni ai cetăţii" va fi deschisă mâine la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, în organizarea clubului Rotary Samus din Cluj, sub egida Academiei Române şi în parteneriat cu universităţile clujene.
">

„Constatăm diluarea în spațiul academic românesc a rolului modelelor umane și a reperelor intelectuale obligatorii pentru formarea solidă, nu doar pentru informarea studenților", arată organizatorii. Aceştia subliniază că această criză a fost accentuată şi de criza economică: „Criza financiar-economică în care ne aflăm de mai bine de doi ani vine și amplifică din păcate criza etică în care ne aflăm de peste două decenii". Seria de conferinţe în acest an a fost intitulată „Lecțiile etice ale crizei", „din dorința de a conștientiza că totuși criza ne-a adus și ceva bun, adică dacă ne-a lăsat cumva mai înțelepți sau poate mai buni decât ne-a găsit", susţin organizatorii.


Prima dintre conferinţe este susţinută mâine la USAMV de activistul ecologic Dragoş Bucurenci, președintele asociației MaiMultVerde. Acesta este urmat, în 7 iunie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu", de arhiepiscopul și mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ


„Va desluși implicațiile sufletești ale unei crize care nu afectează doar băncile sau economiile, ci mai ales mentalitățile și viziunile despre viață. Cum la rădăcina crizei actuale stă lipsa valorilor și a reperelor, abordarea ei din perspectivă religioasă se impune de la sine", mai promit organizatorii. Conferințele vor fi urmate de dialogul cu cei prezenţi.

Comenteaza