Deţinutele au fost vizitate de “zâna surprizelor”

Deţinutele au fost vizitate de “zâna surprizelor”
Femeile închise în secţia din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla au fost consiliate ieri de fosta vedetă de televiziune Andreea Marin-Bănică, acum preşedinte al fundaţiei Preţuieşte Viaţa.

Aceasta le-a vizitat pe deţinute în cadrul proiectului Şcoala mamelor, derulat de fundaţia pe care o conduce. "Proiectul este gândit pentru toate mamele care au nevoie de ajutor, iar cineva mi-a zis că şi în penitenciar sunt multe femei în această situaţie. Le ajutăm pe plan profesional, în sensul să-şi găsească un loc de muncă după eliberare, şi medical, deoarece în penitenciare nu există suficienţi psihiatri, iar ele au tendinţa să rupă legătura cu familiile lor", a spus Marin.

Circa jumătate din cele 150 de femei private de libertate din Cluj au acceptat să participe la întâlnirea cu "zâna". "Ne ajută această vizită. La momentul arestării mele m-a părăsit toată lumea şi mi-am pierdut serviciul. Au fost supăraţi pe mine soţul şi cei doi fii, pentru că eram o familie frumoasă şi nu trebuia să fac ce am făcut, adică înşelăciune şi fals. Soţul a divorţat, iar fiilor le-a trecut supărarea şi acum sunt bine amândoi. Sunt închisă de trei ani de zile şi în septembrie mă eliberez. Vreau să mă întorc în învăţământ", a spus Elena Cărăuşu, fostă profesoară de biologie la Târgu-Mureş.

 

 

Comenteaza