Berea germană, gustată şi explicată
- Scris de Ovidiu Cornea
- 27 Iun 2011, 01:50
- Eveniment
- Ascultă știrea

Oamenii au putut savura patru sortimente de bere: pils, weißbier, bere brună şi kaiser, iar germanul Thomas Emmerling, care locuieşte din 2006 în Transilvania, a asezonat degustarea cu detalii despre cultura berii în Germania. "Berea pils este puţin fermentată, e produsă la temperatură mică, are un conţinut ridicat de hamei şi o concentraţie alcoolică de 5%. Se foloseşte o apă alcalină, iar malţul este uscat încet. În cazul weißbier, fermentaţia e îndelungă, iar temperatura, ridicată. Concentraţia de alcool creşte între 5-6%. În mod uzual se foloseşte drojdie. Aceasta este berea nefiltrată, weißbier. Conţine dioxid de carbon şi trebuie avut grijă la desfacerea dopului", a explicat Emmerling, care a vorbit şi despre celelalte beri tradiţionale germane. Degustarea a fost organizată de Centrul Cultural German din Cluj. La final, cei prezenţi au avut posibilitatea de a achiziţiona bere la preţ de producător.