Filmele premiate la TIFF, în turneu în ţară

Filmele premiate la TIFF, în turneu în ţară
Caravana filmelor TIFF a început ieri cu un turneu în ţară, care se încheie abia în 18 septembrie şi care trece prin 13 localităţi din ţară. Vezi traseul.

Caravana este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, aceeaşi care organizează în fiecare an şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Caravana ajunge la castrul roman de la Porolissum, trece prin Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret şi Rădăuţi. Caravana ajunge la a treia ediţie în acest an şi urmăreşte să re-atragă publicul român către cinema.

Caravana Filmelor TIFF 2011 a demarat ieri în judeţul Sălaj, pe 12 iulie, într-o locaţie specială - Complexul Arheologic Porolissum, un uriaş muzeu în aer liber şi un reper al Sălajului ca obiectiv turistic. În amfiteatrul roman a avut loc aseară la o21.30, proiecţia specială "Morgen", câştigătorul premiului Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun lungmetraj la ediţia din acest an a TIFF.

Caravana TIFF în Sălaj continuă astăzi în Piaţa 1 Decembrie din Zalău, cu proiecţia unui alt film românesc, "Ursul", pelicula cu cei mai mulţi spectatori la o proiecţie în aer liber la ediţia TIFF din acest an.

Caravana Filmelor TIFF este parte a proiectului internaţional Operation Kino, un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu alţi patru parteneri din zona balcanică - Festivalul de Film de la Sarajevo (Bosnia Herţegovina), Festivalul de Film de la Sofia (Bulgaria), respectiv Festivalul de Film de la Istanbul (Turcia)

În această lună, caravana va mai ajunge în Timişoara (15 - 17 iulie), Mediaş (20 - 22 iulie) şi Piteşti (22 - 24 iulie).

Comenteaza