Funeriu: Universităţile, obligate să ţină evidenţa studenţilor şi să vadă ce fac ei după studii

Funeriu: Universităţile, obligate să ţină evidenţa studenţilor şi să vadă ce fac ei după studii
Universităţile au obligaţia, conform legii educaţiei, să ţină evidenţa studenţilor şi să urmărească ce se întâmplă cu aceştia după terminarea studiilor, iar celor care nu produc ceea ce piaţa cere li se va retrage finanţarea, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii vor permite ca finanţarea să fie făcută în funcţie de performanţă, iar capacitatea unei universităţi de a produce absolvenţi pentru piaţa muncii va duce la concentrarea resurselor acolo unde este calitate, a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

"Universităţile au obligaţia, conform legii educaţiei, să ţină evidenţa studenţilor, să vadă ce se întâmplă cu aceştia. Este foarte simplu să completezi formulare online, chestionare. Universităţile au această obligaţie", a spus Daniel Funeriu.

Acest lucru se practică în marile universităţi ale lumii, cu rezultatul direct al stabilirii foarte clare a strategiilor de dezvoltare pe care universitatea le urmăreşte. Un student nu va alege o universitate, nu va merge la o specializare care ulterior, nu-i va aduce oportunitatea găsirii unui loc de muncă, potrivit ministrului.

"Se va retrage finanţarea pentru secţiile universităţilor care nu produc ceea ce piaţa cere", a subliniat Daniel Funeriu.

 

Comenteaza