Maestrul Tibi Kiss-Budai vă prezintă reţeta săptămânii: Cremă de pere cu cafea, şampanie şi frişcă

Maestrul Tibi Kiss-Budai vă prezintă reţeta săptămânii: Cremă de pere cu cafea, şampanie şi frişcă
Bucătarul Tibi Kiss-Budai ne propune un desert simplu, dar extrem de savuros: este vorba despre cremă de pere cu cafea, şampanie şi frişcă. Maestre, aveţi cuvântul:

"Ne trebuie patru pere mari, de acestea de toamnă, galbene, extrem de aromate, zemoase şi foarte bine coapte. Le curăţăm de coajă, le tăiem în patru şi scoatem mijlocul cu sâmburii şi le punem într-un castron. Peste punem 200 ml de frişcă lichidă, două linguri de zahăr, se rade coaja de pe o lămâie medie, care se taie apoi în două, iar o jumătate se stoarce în vas, peste ingrediente. Adăugăm două cafele espresso tari.

Amestecăm cu mixerul ingredientele până se omogenizează totul, apoi adăugăm jumătate de litru de nectar de pere din comerţ şi mai amestecăm. Apoi strecurăm totul şi adăugăm un vârf de cuţit de praf de scorţişoară. Se adaugă şi 200 ml de şampanie, se amestecă şi se pune la rece cel puţin două ore. Când punem în pahare crema adăugăm deasupra frişcă bătută. E extrem de simplu şi de gustos. Poftă mare!".

(D.E.)

 

Comenteaza