Kiss Tibi vă prezintă reţeta săptămânii: Cartofi bavarezi
- Scris de Ziua de Cluj
- 28 Oct 2011, 23:59
- Eveniment
- Ascultă știrea

"Pentru patru persoane flămînde se folosesc circa 600 de grame de cartofi, de preferinţă roşii, care se spală şi apoi se fierb în coajă cu sare. Mai avem nevoie de circa 150 de grame de ciolan afumat fiert, pe care îl tăiem felii subţiri, şi de 150 de grame de cârnat de casă: eu îl prefer pe cel care are din belşug boia. Cârnatul se taie în bucăţi groase de până la jumătate de centimetru.
După ce s-au fiert cartofii, îi curăţăm de coajă şi îi tăiem în rondele. Luăm o tavă de sticlă termorezistentă ori de lut, ori de care avem, punem puţină untură sau ulei şi aşezăm un strat de rondele de cartofi, apoi ciolan fiert şi cartofi, apoi iar un strat de cartofi şi tot aşa, până se termină.
Deasupra se lasă câţiva cârnaţi, care se vor rumeni frumos după ce vom pune compoziţia în cuptor. Peste toate aceste ingrediente turnăm vreo 300 ml de smântână în care am zdrobit doi-trei căţei de usturoi. Acoperim tava şi o dăm la cuptor, la foc destul de puternic, vreo 20 de minute, după care luăm capacul şi o mai lăsăm cam 10 minute. Se serveşte cu murături.
Poftă mare!"
(D.E.)