Bijuterii fabuloase expuse la Cluj GALERIE FOTO

Bijuterii fabuloase expuse la Cluj GALERIE FOTO
Timp de două zile, clujenii au putut admira şi chiar cumpăra de la mall creaţii semnate de faimosul maestru bijutier român Gianni Lazzaro. Valoarea exponatelor se ridică la 4 milioane de euro.

Peste 300 de bijuterii cu preţuri pornind de la 1.000 de euro şi până la 300.000 de euro au fost expuse în 2 şi 3 noiembrie la bijuteria Sabion de la Iulius Mall. În prima zi de expoziţie, clujenii au comandat două coliere şi trei inele din cea mai nouă colecţie a maestrului, "Back to Nature".

Inele, cercei, brăţări, pandantive, coliere sau broşe scânteietoare asemeni comorilor din basme au fost admirate de zeci de clujeni pe parcursul celor două zile ale evenimentului. "Strict legat de colecţia aceasta, preţul este estimat undeva la peste 4 milioane de euro. Vedeta este un set din 244 de safire multicolore şi peste 652 de diamante incolore, care a fost purtat de Andreea Marin Bănică la vernisajul de la Bucureşti", a precizat Emanuil Bogătean, director de magazin. Setul valorează 150.000 de euro. "Toate sunt făcute din aur de 18 karate, aur alb sau roz şi se folosesc doar pietre preţioase, diamant, safir, smarald. Bijuteriile sunt create în jurul unei pietre care, practic, dă ideea operei. Foarte multe sunt unicat", a mai spus Bogătean.

Cea mai valoroasă piesă a colecţiei este însă un set format dintr-un colier şi o brăţară, realizate doar din diamante, cu un design simplu şi de efect. "În colier sunt 960 de diamante de peste 43 de karate, iar brăţara e din diamante de peste 23 de karate. Întreg setul ajunge undeva la 300.000 de euro. Valoarea este dată în primul rând de diamante, de faptul că sunt de foarte bună calitate, iar designul este unul deosebit. Este un set preţios şi pretenţios, iar montura acestor diamante nu este dintre cele mai uşor de realizat", a explicat Bogătean.

De ce sunt atât de scumpe bijuteriile lui Gianni Lazzaro? "Sunt valoroase pentru că pietrele sunt preţioase şi au diferite tăieturi şi culori. În colecţie se regăsesc safire multicolore, lumea le ştie albastre, dar sunt şi portocalii, verzi, toate culorile", a explicat directorul magazinului Sabion de la Cluj. Numele lui Giani Lazzaro este, de asemenea, un element decisiv în stabilirea preţurilor acestor podoabe. "În lumea bijuteriilor, maestro Lazzaro este situat la rangul de Damiani, Van Cleef and Arpels, Cartier sau Bulgari. Ei sunt cei care dictează tendinţele în modă", a punctat Emanuil Bogătean. Bijutierul român a colaborat cu vedete de la Hollywood, între care Gina Lolobrigida, Heidi Klum ori Sofia Loren, pe lângă alte personalităţi care au ţinut ca achiziţiile lor să nu fie date publicităţii.
Colecţia "Back to Nature" a fost creată special pentru a fi expusă în ţara noastră şi este descrisă drept "o regăsire a artistului, o evocare a anilor copilăriei petrecute în România, de unde a emigrat la 16 ani".

Colecţia a mai fost expusă la Bucureşti şi la Târgu Mureş. "Sunt bijuterii create pentru a fi purtate cu graţie şi eleganţă. Singura limită este dată de factorul practic al bijuteriei. Nu există alte bariere. Sunt doar mii de culori: ale pământului, ale aerului, ale focului şi ale apei", a apreciat Gianni Lazzaro.

Rege al diamantelor

Lazzaro, supranumit şi regele bijuteriilor cu diamante colorate, s-a născut la Bacău, de unde a emigrat în Germania la 16 ani, împreună cu familia. A absolvit Academia de Arte din Dusseldorf şi a devenit unul dintre membrii unei elite restrânse a creatorilor de bijuterii. Creaţiile sale sunt expuse şi comercializate în cele mai mari capitale ale lumii. În România pot fi achiziţionate de la magazinele Sabion.

 

Comenteaza