Maşinile Primăriei din Cluj-Napoca, asigurate la preţuri duble de firma Aspaziei Droniuc VIDEO

Maşinile Primăriei din Cluj-Napoca, asigurate la preţuri duble de firma Aspaziei Droniuc VIDEO
Preţul pentru asigurarea unei maşini Dacia 1310 este de 550 de lei, în timp ce o maşină similară care apartine primăriei sau regiilor subordonate a fost asigurată cu peste 1.000 de lei.

Asa se explica, în motivarea arestării lui Sorin Apostu, una dintre afacerile prin care primarul obţinea şpagă pe spatele contribuabililor. Situaţia urmează să fie verificată de viceprimarul Laszlo Attila.

Potrivit motivării instanţei parcul auto al RADP a fost asigurată prin intermediul societăţii Frarom a Aspaziei Droniuc. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul parcului RATUC unde există sute de maşini iar potrivit magistraţilor acestea au fost asigurate la un preţ dublu faţă de cel obişnuit.

Contactat de REALITATEA TV Cluj, directorul RADP Cluj, Ioan Morocozan, îi contrazice pe magistraţi. El spune că în ultimii trei ani regia a asigurat parcul auto cu alţi agenţi de asigurări şi nu cu firma Frarom a Aspaziei Droniuc. De asemenea, Liviu Neag, de la RATUC, a negat pentru ziuadecj.ro informaţia că asigurărea parcului auto a fost intermediată de femeia care l-a denunţat pe Sorin Apostu.

Situaţia a ajuns în atenţia viceprimarului Laszlo Attila, care se aştepta ca şefii de regii să clarifice situaţia adusă în atenâia opiniei publice de procurori.

"Văd că există un astfel de interes şi din moment ce nu se oferă răspunsurile solicitate atunci se lasă prea mult loc de supoziţii", spune el. 

Conform motivării, maşinile erau asigurate la preţuri duble, deşi sumele se achitau complet şi în avans.

 

Comenteaza