Tişe: 1.500 semnături împotriva ruperii Mitropoliei Clujului, în câteva zile VIDEO

Tişe: 1.500 semnături împotriva ruperii Mitropoliei Clujului, în câteva zile VIDEO
Numărul semnăturilor de persoane care se declară împotriva ruperii mitropoliei ortodoxe a Clujului ajunge la 1.500 numai în punctele unde listele au fost distribuite de Consiliul Judeţean, spune preşedintele instituţiei, Alin Tişe.

"Trebuie să facem tot ce putem ca să menţinem mitropolia în graniţele pe care le-a avut atunci când a fost consittuită", şi-a explicat Tişe decizia de a amplasa, în toate instituţiile subordonate CJ Cluj, liste de semnături prin care clujenii îşi pot arăta dezaprobarea faţă de decizia Sinodului BOR. "Clujenii nu au fost întrebaţi când a fost luată această decizie. Ca preşedinte al CJ Cluj am fost obligat să iau părerea clujenilor care sunt împotriva unui astfel de demers", a spus Tişe.

Numărul semnăturilor a ajuns până acum la 1.500, ceea ce arată "că sunt şi oameni nemulţumiţi în judeţ". "Vom înainta aceste liste de susţinere, de opoziţie faţă de decizia luată, către BRO. Vom cere reanalizarea situaţiei în ce priveşte mitropolia Clujului. Rămâne ca biserica, în mod suveran, să decidă cum doreşte", spune Tişe.

El a amplasat mai multe liste de semnături în spaţiile destinate relaţiilor cu publicul de la sediul instituţiei, dar şi de la sediile regiilor autonome subordonate CJ Cluj - Aeroportul, RADJ, RAADPP şi la Compania de Apă Someş, dar şi la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, la Biblioteca Judeţeană, Cluj Arena, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Tişe a făcut, totodată, şi un apel pe Facebook.

Comenteaza