Foto 1 Decembrie 2020, în imagini la Cluj-Napoca

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită printr-o ceremonie oficială restrânsă la Cluj-Napoca. 

Anul acesta Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Cluj-Napoca fără participarea publicului. La ora 11.00, la Catedrala Mitropolitană, a avut loc Slujba de Te Deum, iar de la ora 12.00 a avut loc, la statuia ecvestră a Voievodului Mihai Viteazul, în prezența oficialităților, acordarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României și depunerea de coroane și jerbe.

Ceremonia pentru celebrarea Zilei Naționale a României la Cluj-Napoca a fost organizată de Instituția Prefectului - Județul Cluj, alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca și de Divizia 4 Infanterie ”Gemina”.

"Înaintașii noștri, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, au fost omagiați în acest an printr-o ceremonie restrânsă în Piața Mihai Viteazul. Au fost depuse coroane și jerbe la statuia ecvestră a Voievodului și a fost intonat Imnul Național.

„Cu siguranță, sunt cele mai complicate vremuri de după cel de-al Doilea Război Mondial pe timp de pace. Dar, așa cum națiunea română a reușit acum 102 ani, în plină gripă spaniolă, care a cauzat mai multe decese decât Primul război Mondial, națiunea română a stat în picioare și a răspuns 'prezent' la momentul istoriei și am mers mai departe. Astăzi, și noi avem nevoie să fim la fel de puternici, așa cum au fost înaintașii noștri acum 100 de ani. (...) Dragi clujeni, împreună vom trece și peste această pandemie și împreună vom sărbători, din nou, Ziua Națională. La mulți ani, România!”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc.

Comenteaza