10 avocați au atacat la Curtea de Apel Cluj hotărârea guvernului privind prelungirea stării de alertă

10 avocați au atacat la Curtea de Apel Cluj hotărârea guvernului privind prelungirea stării de alertă

Avocatul Gheorghe Piperea și alți 9 avocați au atacat la Curtea de Apel Cluj hotărârea guvernului privind prelungirea stării de alertă. Avocații consideră că hotărârea este ilegală din mai multe motive, începând cu faptul că un guvern demis nu poate institui o stare excepțională.

„Împreună cu 9 colegi de breaslă din Cluj am atacat în instanță ultima hotărâre a guvernului de prelungire a stării de altertă, care a intrat în vigoare la data de 10 octombrie.

Printre colegii de la Cluj îi remarc pe cei doi avocați care au avut deja două victorii contra “autorităților” plandemice românești, Micky Kapcza și Gabriel Marin, precum și pe profesorul Radu Catană, de la Babeș-Bolyai. Asta ca să știe că nu (mai) suntem singuri. Sper să avem o soluție favorabilă săptămâna viitoare.

Hotărârea guvernului este total ilegală, atât din perspectiva încălcării Constituției* și a ierarhiei actelor juridice**, cât și din perspectiva lipsei totale de competență a unui guvern demis de Parlament de a emite acte normative prin care să se instituie stări excepționale și să se depășească limitele stricte ale „administrării treburilor publice”.

Pe de altă parte, această hotărâre de guvern încalcă și Regulamentul (UE) 2021/953 privind pașaportul sanitar (green pass), din care rezultă că prin intermediul acestuia nu se pot institui restrângeri de drepturi și libertăți, discriminări pe criterii sanitare și obligativitatea vakseenării. De asemenea, în contradicție evidentă cu acest regulament, cuplul arahatian-câțian a decis să nu mai permită introducerea în certificatul „verde” a testelor negative și să elimine total posibilitatea dovedirii imunității naturale.

Reamintesc că, în urmă cu câteva săptămâni, Curtea de Apel Cluj a mai anulat trei hotărâri de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă, ceea ce înseamnă că, și din acest punct de vedere, ultima ispravă a cuplului arahatian-câțian este ilegală, întrucât nu mai există o stare de alertă care să poată fi prelungită.

Enoriașii cultului covidùl vor sări imediat ca arși, să mă întrebe ce alte soluții ar fi existat.

Păi, înainte de orice, „inteligenții” din structurile tehno-birocratice sanitar-politice ar trebuie să respecte legalitatea și să emită legi și hotărâri corecte, care să reziste controlului constituționalității și să respecte drepturile și libertățile tuturor. Așa e democratic. Invers, este totalitar și tiranic. Este disprețuitor la adresa populație.

În al doilea rând, măsurile de prevenție și de tratament pot fi luate și cu respectarea Constituției și a legilor, ba chiar și cu respectarea propriului popor și, dacă n-o fi cu bănat, aș zice că se pot respecta și etica, echitatea, deontologia științifică și medicală, credințele și suferințele oamenilor și chiar și jurământul lui Hipocrate.

Nimic nu l-ar fi împiedicat pe Arahat să publice hotărârile CNSU în Monitorul oficial, nimic nu l-ar fi împiedicat să impună, temporar, carantina în unele comunități (că doar opoziția i-a pus la picioare anul trecut o întreagă lege a carantinei, legea nr.136/2020). Nimic nu l-ar fi împiedicat pe Cîțu să emită hotărâri care să nu exceadă și nici să nu completeze legea. Ar fi putut chiar să conducă politici de sănătate publică menite a preveni infectarea tuturor de către vakseenații care s-au îmbulzit la festuvaluri, concerte, dineuri cu proști sau congrese de partid.

În fine, nu noi avem pe mână zeci și sute de miliarde, nu noi le-am aruncat pe apa sâmbetei, omițând că, indiferent de durata stării de alertă, situația din sistemul sanitar s-a deteriorat.


Cine l-a oprit pe Cîțu ca, în vară, să facă rost de suficiente paturi la ATI, de medicamente, de oameni pentru sistemul sanitar, că tot era pauză de plandemie (Iohannis dixit), iar experții și „experții” nu mai pridideau să ne amenințe că va veni și valul patru? Nimeni.

În orice caz, nu eu.

Ba eu aș spune că, în condițiile în care a știut că valul patru vine și a avut suficienți bani pentru a lua măsuri să nu ajungem în groapa în care suntem acum, Cîțu este un cinic și periculos infractor, alături de toți cei din jurul său, pentru că a creat cu știință condițiile dezastrului sanitar de azi, care se „însoțește” de dezastrul economic, social, psihologic și politic în care tot el (împreună cu Orban, Barna, Iohannis și Arahat) ne-a afundat.

Hai liberare!

*restricțiile de drepturi și libertăți nu se pot prelungi la nesfârșit și nu pot fi dispuse decât prin legi cu aplicabilitate temporară, emise de Parlament

**prin hotărâri de guvern nu se pot încălca sau completa legi, cum ar fi legea drepturilor pacienților și legea răspunderii comercianților pentru produsele cu defecte”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza