11 clujeni au fost ţepuiţi de o firmă de recrutare

11 clujeni au fost ţepuiţi de o firmă de recrutare
11 clujeni au trecut printr-un adevărat coşmar în Italia: au plecat la lucru în Peninsulă, dar nu şi-au primit toţi banii promişi după două luni de muncă, ba chiar susţin că au fost sechestraţi de patroni. Timp de cinci zile, ei nu au avut mancare, apă caldă şi electricitate.

Nevoia de bani i-a făcut pe 11 clujeni să îşi facă bagajele imediat ce au văzut un anunţ pe internet care promitea locuri de munca la un hotel din Italia.

Salariul promis era de 700 de euro lunar. Odată ajunşi acolo, au constatat că lucrurile nu erau chiar aşa cum le-au fost prezentate. Au primit bani mai puţini şi au fost trataţi ca animalele.

Odată scăpaţi din coşmarul italian, oamenii au căutat firma care le-a intermediat plecarea la muncă în Italia, despre care spun că i-a păcălit. Aceasta însă nu a mai fost de găsit.

Oamenii spun că au făcut plângeri împotriva firmei atît la poliţie, cât şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Inspectorii de muncă au început deja verificările, însă nu şi poliţiştii.
Printr-un referat adresat conducerii ITM Cluj s-a propus retragerea dovezii de inregistrare a acestei firme la sediul ITM Cluj penru toate neregulile depistate in cursul controalelor efectuate. ", a precizat Corina Gavriluţ, purtător-cuvânt ITM Cluj.

Oamenii spun că vor acţiona în judecată firma care i-a dus în Italia pentru a-şi recupera toţi banii.

Etichete
Comenteaza