11 persoane din Cluj, depistate că „furau curent”. Au intervenit jandarmii

11 persoane din Cluj, depistate că „furau curent”. Au intervenit jandarmii
| Foto: Facebook / Jandarmeria Cluj

Mai multe persoane din orașul Huedin au fost prinse, în urma controalelor, că sustrăgeau energie electrică în mod ilegal.

Mai multe case din Huedin au fost verificate în această săptămâna de către jandarmii clujeni și reprezentanți ai Electrica. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea furtului de energie electrică.

„Pe timpul verificărilor au fost depistate 11 persoane care sustrăgeau energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare. Jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la faptele săvârșite, urmând a fi înaintate organelor abilitate, în vederea continuării cercetărilor. Asemenea acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică vor continua pe raza județului Cluj și în perioada următoare”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Persoanele prinse că sustrăgeau ilegal energie electrică risca amendă sau chiar închisoare. Legea energiei electrice şi a gazelor naturale menționează faptul că „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Comenteaza