Update Video Foto 11 răniți într-un accident de microbuz la Căpușu. Copil de 16 ani, în stare gravă, preluat de elicopterul SMURD

11 răniți într-un accident de microbuz la Căpușu. Copil de 16 ani, în stare gravă, preluat de elicopterul SMURD
11 răniți într-un grav accident de microbuz la Căpușu. A fost activat planul roșu
11 răniți într-un grav accident de microbuz la Căpușu. A fost activat planul roșu
11 răniți într-un grav accident de microbuz la Căpușu. A fost activat planul roșu
11 răniți într-un grav accident de microbuz la Căpușu. A fost activat planul roșu

11 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă, pe Drumul Național nr. 1, în localitatea clujeană Căpuşu Mare. Șoferul care conducea o cursă ocazională din Bacău ce transporta opt copii și doi profesori a adormit la volan și a ieșit de pe partea carosabilă.

UPDATE 5: Cinci persoane au suferit traumatisme severe și au intrat în sala de operații imediat ce au ajuns la unitățile de primiri urgențe. Două dintre acestea sunt adulți, iar trei, minori.

UPDATE 4: Dintre cele 11 persoane implicate în accident, 10 au fost transportate la unități spitaliceşti din Cluj-Napoca. Băiatul de 16 ani în stare mai gravă a fost dus cu elicopterul la Spitalul din Târgu-Mureş. Cauza probabilă a accidentului este adormirea la volan. Şoferul nu a putut fi testat la fața locului din cauza leziunilor suferite. În urma cercetarilor se va stabili cauza exactă a accidentului.

UPDATE 3: Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până la momentul de față au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj patru persoane. Cea de-a șasea persoană a fost transportată la spital și este posibil să mai fie transportate alte cinci.

UPDATE 2: Patru dintre răniți sunt minori, unul de 16 ani fiind în stare gravă, iar ceilalți trei sunt conștienți. Elicopterul SMURD a aterizat la fața locului și va prelua minorul de 16 ani în stare gravă.

UPDATE: Conform polițiștilor, un bărbat de 51 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un microbuz pe DN1 E60, cursă ocazională, din direcția Cluj-Napoca spre Oradea, ar fi adormit la volan și a ieșit în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului său de mers.

"În urma accidentului rutier au rezultat 11 victime. La ora 16:30 a fost activat planul roşu de intervenţie. Intervin două autospeciale cu modul de descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru transportul victimelor multiple", conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Din primele informații, în urma accidentului, o persoană este încarcerată, alta blocată în autovehicul și șapte  necesitau îngrijiri medicale. Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale de la fața locului.

La locul evenimentului salvatorii intervin cu două autospeciale complexe de descarcerare, două ambulanțe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple și un echipaj de prim ajutor SMURD.

În sprijinul forțelor din teren au fost trimise și patru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. Misiunea este în dinamică. La fața locului a fost chemat și un elicopter al SMURD Mureș.

Comenteaza