11 şefi din cadrul IPJ Cluj, cercetaţi disciplinar

11 şefi din cadrul IPJ Cluj, cercetaţi disciplinar
Chestorul Petru Tobă, inspectorul general al Poliţiei Române, a anunţat astăzi că nu mai puţin de 11 ofiţeri supriori din cadrul IPJ Cluj sunt cercetaţi disciplinar în diferite cauze.

Poliţia clujeană are, de astăzi, şef nou şi nu este clujean. Chestorul Tudor Grindean este din judeţul Alba, şi a obţinut funcţia de şef al IPJ Cluj fără concurs, pentru că vine dintr-o funcţie de conducere, la nivelul Poliţiei Române. Fotoliul de şef de la Cluj a fost lăsat liber de chestorul Ioan Păcurar, care a cerut să se pensioneze, deşi are doar 56 de ani.

Cererea de pensionare a chestorului Păcurar a venit într-o perioadă în care corpul de control al Ministrului de Interne a găsit la Cluj nereguli grave: 11 ofiţeri sunt cercetaţi disciplinar, iar doi dintre aceştia sunt chiar chestorul Ioan Păcurar şi adjunctul IPJ Cluj, Cristian Pintea.

În plus, în această perioadă, fostul şef al poliţiei din Cluj are probleme şi cu justiţia, după ce Agenţia Naţională de Integritate a cerut să i se confişte averea pe motiv că nu o poate justifica.

Odată pensionat, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Ioan Păcurar, scapă de cercetarea desciplinară şi nu va mai putea fi tras la răspundere.

 

 

Etichete
Comenteaza