112!!! VIPERĂ într-un parc unde se jucau copii / Au intervenit jandarmii

112!!! VIPERĂ într-un parc unde se jucau copii / Au intervenit jandarmii
| Foto: sursa - https://www.facebook.com/jandarmeria.hunedoara

În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, în jurul orei 18.00, jandarmii hunedoreni au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unei reptile din Parcul Unirii din orașul Simeria.

Un şarpe (viperă) care a fost observat luni după-amiază în Parcul Unirii din oraşul Simeria a fost capturat de o echipă a jandarmilor hunedoreni, care au fost solicitaţi în zonă, prin numărul 112, să intervină pentru îndepărtarea reptilei.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, jandarmii au reuşit să captureze şarpele, "asigurând astfel un mediu sigur adulţilor şi copiilor aflaţi la acea oră în parc".

După capturare, şarpele, care din imagini pare să fie o viperă, a fost transportat şi eliberat în arealul natural din apropierea oraşului, un habitat adecvat pentru specia sa, unde nu reprezintă un pericol pentru populaţie, a transmis Jandarmeria Hunedoara

Jandarmii reamintesc cetăţenilor că este important să anunţe autorităţile competente în cazul unor situaţii similare. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să nu se apropie de şerpi pentru a-i fotografia sau pentru a-i îndepărta singuri din locurile unde sunt observaţi.

Comenteaza