12 oameni furioşi. Bătaie cu bâte şi cuţite. "Cumnatul a scos o brişcă şi mi-a înfipt-o în spate"

12 oameni furioşi. Bătaie cu bâte şi cuţite.
Evenimentul s-a petrecut în localitatea clujeană Soporu-de Câmpie din comuna Frata, judeţul Cluj.

Emil, un tânăr în vârstă de 20 de ani aşteaptă spăşit pe coridoarele Institutului de Medicină Legală din Cluj. Grimasa de pe figură şi un anume imobilism al trupului său trădează că omul a păţit, într-adevăr, ceva serios. Ne spune că abia ieri a ieşit din spital, după o bătaie - care a avut loc în urmă cu zece zile - la care au participat rudele sale şi cele ale cumnatului său.

Explică Emil: "Tocmai ne-am întors din Austria acasă, de la lucru, eu, tata şi un frate. Am o soră în vârstă de 18 ani măritată după un băiat din sat, despre care aflasem că o bate de o stinge, din motive pe care numai el le ştie. Supărat, tata s-a dus până la ei acasă ca să-i întrebe ce se întâmplă. La un moment dat numa` că ne anunţă cineva că familia cumnatului a început să-l bată pe tata, aşa că am sărit şi noi, repede, ca să-l ajutăm. Şi, în încăierare, când am dat să-i despart, cumnatul Cristian B. a scos o brişcă şi mi-a înfipt-o în spate".

Emil a ajuns la spital, la fel şi alţi doi protagonişti ai încăierării, cu diverse răni, însă el pare să fi fost în starea cea mai gravă. Între timp, Poliţia municipiului Câmpia Turzii a început, încă în aceeaşi zi, ancheta şi i-a luat declaraţii bărbatului chiar de pe patul de spital. Acum Emil e necăjit că totul a fost în zadar, fiindcă sora lui, în ciuda bătăilor pe care le primeşte cu regularitate, nu se poate despărţi de bărbatul ei năbădăios. Pe deasupra, el şi ceilalţi unsprezece s-au ales cu câte un dosar penal. 

Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a declarat în exclusivitate pentru Ziua de Cluj: "În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei IV de Poliţie Rurală Câmpia Turzii, la data de 23 aprilie 2015 s-a dispus întocmirea urmăririi penale faţă de 12 persoane pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovirii şi alte violenţe, precum şi violenţă în familie. În data de 14 aprilie, în Soporu de Câmpie între cele 12 persoane s-a iscat un conflict, cei implicaţi şi-au aplicat reciproc lovituri cu pumni, picioare şi alte obiecte. În urma altercaţiei trei persoane au suferit leziuni".

De-acum încolo, instanţa va fi cea care va judeca gradul de vinovăţie al fiecăruia dintre protagonişti...

Comenteaza