13 țări europene au impus până acum condiții de călătorie pentru români

13 țări europene au impus până acum condiții de călătorie pentru români
| Foto: travelator.ro

13 țări europene impun anumite condiții de călătorie pentru români. Unele cer obligatoriu testul COVID-19, altele autoizolarea, în timp ce altele interzic intrarea românilor pe teritoriul lor.

În Cipru și Islanda putem călători doar dacă avem testul COVID-19 care dovedește că nu suntem infectați cu noul coronavirus, scrie Europa FM.

Autoizolarea pentru 14 zile este obligatorie în 6 state: Estonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Slovacia și Slovenia.

Între timp, alte 4 țări interzic românilor intrarea pe teritoriul lor. Este vorba de Malta, Finlanda, Irlanda și Norvegia.

O situație aparte este în Grecia, unde granițele sunt deschise, dar se face testare aleatorie.

E posibil că numărul țărilor care pun condiții României să crească, în funcție de evoluția cazurilor de îmbolnăviri la noi în ţară.

Pe de altă parte, reamintim că românii care se întorc din Spania și Belgia sunt scutiți de izolare, după ce Guvernul a actualizat lista “țărilor verzi”, adică cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 33 de astfel de țări, iar lista se va actualiza permanent.

Comenteaza