16 - Căminul sinucigaşilor

16 - Căminul sinucigaşilor
Un student la Matematică-Informatică a sărit în gol de la etajul nouă al macabrului Cămin XVI din Hasdeu. Aici au loc sinucideri în fiecare an.

Tânărul avea doar 22 de ani şi era student la masterat, secţia de Matematică-Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai. El a făcut teribilul gest în jurul orei 05:30 dimineaţa, după o noapte petrecută în faţa calculatorului.

"Era un tip flegmatic, închis, nu ştiam multe despre el, chiar dacă stăm de un an în aceeaşi cameră. În ultima perioadă am vorbit cu el, nu a zis niciodată c-ar avea vreo problemă. Am înţeles că ar avea o restanţă, dar ăsta nu cred că e un motiv", spune Sergiu Mazăre, unul dintre cei cinci studenţi cu care Nicu Seişan, bărbatul sinucigaş, fusese coleg de cameră. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în camera de cămin situată la etajul 1 se aflau doar trei băieţi.

După ce s-a dat stingerea, în jurul orei 01:00 dimineaţa, Nicu Seişan a mai rămas în faţa calculatorului, pentru ca apoi, la primele ore ale dimineţii, să urce la etajul 9 din 10 câte are clădirea şi să îşi dea drumul în gol de la fereastra oficiului. Potrivit anchetatorilor, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere băiatul poate fi văzut în timp ce se asigură că portarul care execută rondul trece şi nu-l observă. Tânărul s-a zdrobit de beton, martorii spun că a căzut în picioare, iar în ciuda încercărilor paramedicilor de a-l resuscita, după 40 de minute a încetat orice semn vital. "Se juca foarte mult pe calculator, Counter Strike în reţea, era tot timpul în faţa ecranului", mai spune Sergiu Mazăre. Un alt martor din căminul vecin, nr. XII, a surprins cu telefonul mobil intervenţia Smurd după ce s-a trezit din pricina urletelor. "Atunci se întorceau doi studenţi din oraş, l-au văzut în cădere. Ei au alertat pe toată lumea", povesteşte studenta martor fără voie. Dimineaţă, părinţii tânărului au sosit la locul accidentului şi i-au adunat lucrurile personale din camera de cămin. El era originar din Sighişoara.

Căminul XVI din complexul studenţesc Hasdeu este unul dintre locurile în care studenţii îşi iau frecvent viaţa. Clădirea este situată în cea mai efervescentă zonă a campusului şi este locuită de câteva sute de tineri care împart camere de 5 locuri. În iulie 2010, un student de anul I la Universitatea de Ştiinţe Agricole, Ionuţ Fărcaş, în vârstă de 20 de ani, s-a aruncat de la etajul opt al căminului. Corpul studentului originar din Dej a fost găsit zăcând în faţa căminului XVI în jurul orei 5:30 dimineaţa. Colegii lui de cameră erau plecaţi acasă, după sesiune, el fiind unul dintre puţinii rămaşi. Poliţia a confirmat că Ionuţ Fărcaş le-a cerut iertare părinţilor prin SMS înainte de a recurge la tragicul gest. Nicu Seişan nu este nici singurul student de la Mate-Info care s-a sinucis. Tot anul trecut, un masterand de 25 de ani a sărit în gol din casa scării căminului Economica II, de pe strada Theodor Mihaly, după ce s-a tăiat în zona gâtului cu un obiect ascuţit, chiar în faţa tatălui său. El a fost transportat la spital în stare foarte gravă şi a murit o zi mai târziu din pricina politraumatismelor severe provocate de căzătură.

 

 

Comenteaza