16 kilometri pe jos. "Ne jertfim o zi. Şi picioarele"

16 kilometri pe jos.
Peste 200 de tineri au pornit astăzi pe jos de la Iclod. Şi-au propus să meargă 16 kilometri.

Peste 200 de pelerini au pornit astăzi de la Cluj spre mănăstirea Nicula. Este un pelerinaj religios aflat la a patra ediţie. Acțiunea este organizată de Arhiepiscopia Clujului împreună cu Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj și ASCOR, Filiala Cluj-Napoca.

Coloana de pelerini a fost condusă de PS Vasile Someșanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, care a oficiat o slujba in catedrala inainte de plecare.

Am fost să îi vedem pe aceşti pelerini, înainte de plecare. Majoritatea erau tineri. Andreea are 16 ani şi este elevă la "Eminescu". Paula are doar 15 şi este la "Pedagogic". "Vedem acest pelerinaj ca pe o călătorie. Nu mergem din spirit de aventură, ci pentru că suntem credincioase. Mergem regulat la biserică", au spus fetele. Ele au măturisit că vor să îşi pună unele dorinţe în faţa icoanei Fecioarei Maria, de la Mănăstirea Nicula, dar nu au vrut să ne spună care le sunt dorinţele.

Prcatic, pelerinii vor poarcurge 16 kilometri pe jos, din gara Iclod, unde vor ajunge cu trenul de la Cluj, pana la manastirea Nicula. Drumul a fost socotit la cinci-sase ore. Sosirea ar trebui sa se produca la manastire pana la ora 18.

"Este pentru a patra oară când facem acest pelerinaj. Anul trecut au fost 230 de persoane, anul acesta am rezervat 250 de bilete de tren. Ni se vor alătura şi credincioşi din Gherla", a explicat unul dintre organizatori, Radu Copil.

Între pelerini s-a aflat şi o tânără din Republica Moldova: "E o jertfă. Ne jertfim o zi din viaţă. Şi picioarele.16 kilometri nu sunt mulţi. Ruşii fac pelerinaje de sute de kilometri. Haideţi cu noi! O să vă placă".

Odată ajunși la Mănăstirea Nicula, pelerinii vor participa la slujbele de seară ce vor fi oficiate în biserica așezământului monahal. Intoarcerea se va face cu autocarele.

Comenteaza