Foto 161 de case fără autorizație într-o singură zonă: ”La Cluj-Napoca se poate construi fără AUTORIZAȚIE? Sau doar unii?”

161 de case fără autorizație într-o singură zonă: ”La Cluj-Napoca se poate construi fără AUTORIZAȚIE? Sau doar unii?”
161 de case fără autorizație într-o singură zonă: ”La Cluj-Napoca se poate construi fără AUTORIZAȚIE? Sau doar unii?”
În plină vară, Clujul vinde la foc automat. Ce apartamente au trecere

Avocatul clujean Mate Adras a primit un răspuns de la Primăria Cluj-Napoca potrivit căruia pe Valea Fânațelor sunt 161 de case ridicate fără autorizație.

„La Cluj – Napoca se poate construi fără AUTORIZAȚIE ? sau doar unii? De ce nu se urbanizează tot intravilanul?

SIMPLU – impozitul încasat de municipalitate este mult mai mare pentru apartamentele de bloc – mai multe pe o suprafață de teren – decât pentru case. Să nu amintesc și de alte interese economice. Conform declarației Primarului sunt construite aproximativ 250 de case la Valea Fânațelor și urmează demolarea acestora, respectând legea.

Am fost curios și am întrebat de la Municipiul Cluj Napoca dacă este adevărat și ce au constatat, ce măsuri au luat. Răspuns – nu au fost încă demolate construcțiile ilegale, dar in 12 cazuri sunt referate – adică încă nimic.

Aceeași situație și în alte cartiere din municipiu. Nu se vede nu se știe. Nu ar fi mai ușor să se urbanizeze în 3 luni întregul intravilanul al municipiului? Ar scădea prețurile la anumite imobile, oamenii nu sunt puși să construiască fără autorizație. Dar sigur interesele economice sunt mult mai mari și aducătoare de profit pentru unii.

Mă gândesc serios să întreb dacă sunt aplicabile sau nu art 298 din Codul Penal –

Încălcarea din culpă de către un funcționar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Adică omisiunea de a aplica legea și ai cauzat un prejudiciu material”, a scris avocatul pe Facebook.

 

 

Comenteaza