Gospodarii clujeni au provocat 18 incendii de vegetație în ultimele zile. ISU avertizează că unii îşi riscă viaţa astfel, nu doar bunurile

Gospodarii clujeni au provocat 18 incendii de vegetație în ultimele zile. ISU avertizează că unii îşi riscă viaţa astfel, nu doar bunurile

Igienizarea terenurilor agricole, o practică des întâlnită este totodată extrem de periculoasă, deoarece în orice moment focul poate scăpa de sub control. Incendiile de vegetaţie provoacă adesea pagube materiale considerabile sau chiar pierderi de vieți omenești. 

Clujenii au profitat de vremea bună și au igienizat terenurile agricole, o practică des întâlnită dar extrem de periculoasă. Însă focul poate scăpa de sub control. Astfel de incidente au loc mai frecvent în primele luni de primăvară și în august.

În unele cazuri astfel de incendii s-au soldat nu numai cu pagube materiale dar și cu pierderi de vieți omenești. Într-o informare recentă ISU Cluj arată că în ultimele zile au fost 18 astfel de incendii de vegetație în tot județul.

„Incendiile de vegetație uscată s-au intensificat în ultima perioadă. Numai în ultimele trei zile am avut parte de 18 intervenții de acest fel. Se poate întâmpla oricând ca flăcările să se extindă la case, să pună în pericol bunurile și chiar viețile omenești.

Se apropie primăvara, iar mulți își fac curățenie în grădini. Vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu puneți pe nimeni în pericol!” este mesajul ISU Cluj.

Comenteaza