180 de persoane evacuate din propriile case din cauza unui incendiu

180 de persoane evacuate din propriile case din cauza unui incendiu

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 4,00 dimineaţa, la acoperişul unui bloc de locuinţe din comuna Rodna, 180 de persoane fiind evacuate, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperişului blocului cu violenţă, generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Un număr de 180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari şi voluntari ori s-au autoevacuat, iar un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panică şi a primit asistenţă de la echipajul de paramedici, fără a se impune transportul acestuia la spital.

În urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate în podul blocului şi acoperişul acestuia.

De asemenea, au fost afectate de fum şi smoala topită un număr de 13 garsoniere de la etajele superioare.

Cauza incendiului este în curs de stabilire.

Flăcările au fost stinse după aproximativ două ore, iar ulterior au fost îndepărtate elementele de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Rodna a amenajat şi pus la dispoziţie persoanelor evacuate un spaţiu de cazare temporară în sala de sport a localităţii.

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuinţelor din imobil, dar şi a vecinătăţilor, au intervenit 16 subofiţeri şi doi ofiţeri, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi pompierii voluntari de la SVSU Rodna, Şanţ şi Maieru, a mai precizat ISU Bistriţa-Năsăud.

Comenteaza