Video Foto 2 din pacienţi evacuaţi din spitalul clujean, care a luat foc noaptea trecută, erau internați la ATI / De unde a pornit incendiul

Pacienţii internaţi la clinica de chirurgie de pe strada Frunzişului din Cluj-Napoca au trecut prin momente de groază noaptea trecută după izbucnirea unui incendiu.

"Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. 

Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare.

Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu.

În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță.

O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare", au transmis pompierii clujeni de la ISU Cluj, noaptea trecută, la finalizarea intervenţiei. 

Comenteaza