20 de ani ai Serviciului de ajutor Maltez în România, sărbătoriți la Cluj

20 de ani ai Serviciului de ajutor Maltez în România, sărbătoriți la Cluj
Serviciul de Ajutor Maltez în România a sărbătorit aniversarea de 20 de ani la Cluj.

Serviciul de Ajutor Maltez în România a sărbătorit 20 de ani de la înființare la Cluj. Evenimentul a întrunit reprezentați din mai multe țări în care ONG-ul activează. Gala aniversară a continuat, după liturghia de la biserica romano-catolică Sf. Mihail, cu prezentarea programelor SAMR pentru toate categoriile de vârstă. Aceste programe reprezintă domeniile de activitate ale Serviciului Maltez.

"În 20 de ani am dus zâmbetul pe fețele a sute de mii de oameni, prin intermediul a 1.600 de voluntari. În tot acest timp am încercat din suflet să ne ajutăm semenii. Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost înființat în 1991 la Cluj, iată de ce am decis să celebrăm cea de-a 20-a aniversare aici", a spus președintele SAMR în România. Denes Mihaly a mai adăugat că Maltez a fost decorat de către președintele Băsescu cu Ordinul Național pentru Merit și a mulțumit pentru acest lucru voluntarilor, reprezentanților bisericii și colaboratorilor.

Ambasadorul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta în România, Franz Alfred Graf Hartig a înmânat distincții membrilor fondatori ai SAMR, Consiliului Director, conducătorilor de filiale, sucursale și tineret, precum și sponsorilor Serviciului Maltez.

Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost constituit şi înregistrat ca persoană juridică română în anul 1991, cu sprijinul Ordinului de Malta şi a Serviciului de Ajutor Maltez German (Malteser Hilfsdienst), preluând dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani: Tuitio fidei et obsequium pauperum - păstrarea credinţei şi ajutorarea nevoiaşilor. Călăuzit de principiul guvernator al angajamentului onorific al cetăţenilor în slujba semenilor lor, SAMR a dezvoltat în 20 ani de fiinţare o reţea solidă şi viabilă de servicii sociale. Fiind organizat iniţial în regiunile cu populaţie preponderent romano-catolică, mai târziu s-a răspândit aproape în întreaga ţară.

 

 

Comenteaza