20 de ani pe scenă şi un nou album. Concert Adrian Berinde, la Cluj

20 de ani pe scenă şi un nou album. Concert Adrian Berinde, la Cluj
Adrian Berinde va serba 20 de ani de activitate muzicală pe scenă. La Cluj-Napoca. Cu această ocazie va lansa şi cel mai recent album al său, „Atât de bine”.

„Atât de bine" este cel de-al șaptelea album semnat Adrian Berinde, din discografia sa mai făcând parte albumele „Absent" (1995), „Negru de fum" (1996), „Vertical" (1998), „Captiv în inutil" (2001), „Albaștri după ploi" (2003) și „Azil" (2011), albume pentru care semnează atât versurile, cât și muzica.

La concertul de la Cluj, Berinde va urca pe scenă împreună cu muzicienii trupei Nightlosers, de care îl leagă o îndelungată colaborare și o veche prietenie: Jimi "EL" Laco (chitară, vioară), Geza Grunzo (piane, claviaturi, sintetizatoare), Lucian Stein (bass) și Claudiu "Naşu" Purcărin (tobe). Acestora li se vor adăuga Norbert Covacs (claviaturi, chitară) și Teodora Calagiu Garofil (backing vocal).

Concertul va fi precedat de vernisajul expoziției  „Africa mea", cuprinzând fotografii realizate de Andrei D. Mihalca și Gianluca D'Amico în decursul ultimilor 10 ani, în timpul expedițiilor științifice din Africa (Kenya, Coasta de Fildeș, Republica Centrafricană).

Adrian Berinde (născut în 1958) a devenit un nume în pictura contemporană în Elveția, unde a organizat numeroase expoziții personale și și-a reprezentat țara de adopție în concursuri internaționale și expoziții de grup. În România este cunoscut mai mult ca muzician decât ca pictor și ocupă un loc special în peisajul muzical autohton, datorită vocii inconfundabile și a stilului său unic: un mix original de rock, folk și poezie autentică.

A făcut parte din echipa prestigioasei companii Cirque du Soleil (Montreal, Canada) și a fost directorul artistic al Clubului Prometheus (București), unde a coordonat realizarea a sute de manifestări culturale, dintre care două spectacole de teatru în regia sa. A publicat un volum de versuri, intitulat "Captiv în inutil", iar în prezent pregătește o antologie de poezie ce va purta titlul "Dumnezeu râde singur". 

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc în data de 6 martie, la ora 20:00, la Urania Palace. 

Comenteaza