20 de elevi chiulangii, prinşi la cafea în mall VIDEO

20 de elevi chiulangii, prinşi la cafea în mall VIDEO
Au chiulit de la ore şi acum vor suporta consecinţele. Douăzeci de elevi clujeni au fost "ridicaţi" de la cafeaua de dimineaţă, din mall-ul din Gheorgheni, de jandarmii şi poliţiştii clujeni în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Cluj, elevii chiulangii proveneau de la licee din Gheorgheni. Elevii au fost duşi la şcoală, iar profesorii vor anunţa familiile pentru a discuta pe marginea situaţiei.

"Din cei 20 de elevi, 19 au plecat de la şcoală fără nicio problemă. Unul singur a plecat de la şcoală învoit pentru a-şi face nişte analize medicale şi defapt era cu fratele lui la cafea. Majoritatea elevilor erau de la licee din Gheorgheni, de la Energetic, Transporturi, dar şi de la Şincai sau chiar de la şcoala din Floreşti. Erau puşi absenţi la ore şi s-a luat legătura cu diriginţii şi familia pentru a discuta situaţia şi pentru a se lua măsuri vizavi de numărul de absenţe", a declarat Valentin Cuibus, inspector general şcolar Cluj.

De asemenea, în cadrul raziei de astăzi, au fost verificate 15 societăţi comerciale aflate în zona adiacentă unităților de învățământ, urmărindu-se depistarea celor care comercializează băuturi alcoolice sau tutun minorilor, precum și prevenirea și combaterea consumului și comercializării de substanțe psihotrope în rândul elevilor.

Comenteaza