20 morţi şi peste 900 de răniţi în urma cutremurului din estul Turciei

20 morţi şi peste 900 de răniţi în urma cutremurului din estul Turciei
| Foto: Profimedia Images

Cel puţin 20 oameni au murit şi peste 900 au fost răniţi după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, relatează agenția internațională Reuters citată de Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă a informat că 922 de persoane au fost rănite, iar ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că sunt cel puțin 30 de persoane sub dărâmături în Elazig. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, iar numărul morţilor ar putea creşte, a spus Koca.

Cinci clădiri din Sivrice şi 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, iar locuitorii din zonă au fost avertizați să nu intre în clădirile avariate.

Autoritățile au precizat pentru sursa citată că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 şi 5,4.

Pe de altă parte, Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență din cadrul MAI, a declarat la un post de televiziune național că echipele române de salvare sunt pregătite să intervină în Turcia dacă vor fi solicitate în acest sens.

Etichete
Comenteaza