200 de jandarmi vor însoţi galeriile “U” şi CFR în drumul spre Alba-Iulia

200 de jandarmi vor însoţi galeriile “U” şi CFR în drumul spre Alba-Iulia
Gradul ridicat de risc al meciului de vineri dintre cele două echipe clujene l-a determinat pe prefectul judeţului, Florin Stamatian, să convoace reprezentanţii celor două cluburi, precum şi ai forţelor de ordine, la o discuţie.
Stamatian s-a declarat extrem de îngrijorat de evenimentele violente care pot apărea pe traseul celor două galerii spre Alba-Iulia şi înapoi. Poliţia clujeană va instala radare şi patrule mobile pe sectoarul de drum din judeţul Cluj, urmând ca poliţiştii din Alba să procedeze la fel pe teritoriul judeţului lor.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va participa la eveniment cu un efectiv de aproximativ 200 de jandarmi, care vor însoţi cele două galerii la Alba-Iulia, unde vor fi ajutaţi de colegii lor din Alba.

De asemenea, în Turda va exista o echipa de jandarmi în stand-by, pregătită să intervină în cazul apariţiei unor evenimente violente pe traseu.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, activitatea lor va fi îngreunată de faptul că reprezentanţii celor două galerii refuză să dezvăluie locurile şi orele de întâlnire, precum şi mijloacele de deplasare folosite.

De asemenea, a fost alertată şi Poliţia TF, pentru fanii care vor alege trenurile, ca mijloc de deplasare.


Comenteaza