20.000 de brazi vânduţi la Cluj în acest sezon. Cât costă VIDEO

20.000 de brazi vânduţi la Cluj în acest sezon. Cât costă VIDEO
20.000, la atât se ridică numărul brazilor de Crăciun ce vor fi vânduţi legal în Cluj în acest sezon, anunţă şeful Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic (ITRSC) Cluj, Istrate Şteţcu.

Este vorba de 10.000 de brazi din surse autohtone şi alţi 10.000 de brazi din import, aduşi din Danemarca şi Olanda de operatori economici.

21,3% din suprafaţa Clujului e acoperită cu păduri, este vorba în total de 1.423 km pătraţi.

Pomii de Crăciun comercializaţi trebuie să aibă avize de însoţire primare şi fiecare să aibă aplicat un sigiliu crotaliu, emis de Imprimeria Naţională. În caz contrar pomii de Crăciun vor fi confiscaţi şi valorificaţi în regim de urgenţă, iar cel prins va fi amendat.

Şeful Direcţiei Silvice Cluj Traian Mariş spune că prima licitaţie prin care brazii DS să fie vânduţi prin operatorii economici a avut loc ieri, dar nu s-a prezentat nimeni. "O să-i vindem direct prin Ocoalele Silvice", spune el. Preţurile pentru molid încep de la 15 şi ajung la 28 de lei, în vreme ce brazii costă între 28 şi 40 de lei în funcţie de dimensiuni.

În Cluj au fost confiscaţi până azi 400 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal, în special din Huedin, de unde au fost confiscaţi 350 de brazi. "Se fac abuzuri, taie bradul de jos ca să-i poată lua vârful", explică prefectul Gheorghe Vuşcan.

Comenteaza